Κοινωνία

25/03/2019 - 16:02

«Μακεδονία Ξακουστή» και αιωρόπτερο στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου στη Μυτιλήνη

Μ

ε λαμπρότητα, πλήθος κόσμου και καλό καιρό πραγματοποιήθηκε  η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην προκυμαία Μυτιλήνης.

 

Αυτό που ξεχώρισε στη φετινή παρέλαση της 25ης Μαρτίου ήταν η "παρέμβαση ομάδας πολιτών"που λίγο πριν ξεκινήσει η  στρατιωτική παρέλαση ξεδίπλωσαν μια τεράστια σημαία με τον ήλιο της Βεργίνας τραγουδώντας παράλληλα το "Μακεδονία Ξακουστή".  Η ενέργειά τους προκάλεσε τα χειροκροτήματα που κόσμου και... μάλλον αμηχανία στην εξέδρα των επισήμων.

Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι λίγο πριν την ολοκλήρωση της παρέλασης πετούσε πάνω από το χώρο της παρέλασης ένα αιωρόπτερο με διαφημιστικό μήνυμα  από γνωστό καφέ της πόλης μας και εντυπωσίασε το πλήθος που για λίγα λεπτά στράφηκαν τα βλέμματα όλων προς τον ουρανό.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Ρήγας  και σε δηλώσεις του τόνισε:  «Γιορτάσαμε μια επέτειο που έχει βαθύ νόημα : είναι η μνήμη απέναντι στη λήθη . Η ελευθερία, η ισότητα,  η εθνική απελευθέρωση και η μάχη πάντα που δίνεται για αυτά τα δικαιώματα έχει ιδιαίτερη σημασία και μας καθοδηγούν. Οι  ένοπλες δυνάμεις , ο ελληνικός λαός οι ακρίτες μας , οι νησιώτες μας στηρίζουν αυτή την προσπάθεια, στηρίζουν αυτά τα ιδανικά που  μας καθοδηγούν»

 

φωτογραφία αιωρόπτερου : Θοδωρής Αργυρόπουλος

 

Μοιράσου το άρθρο!