Κοινωνία

04/03/2024 - 15:35

Μάζεψαν εσπεριδοειδή από τα περιβόλια στον Παλαιόκηπο και... το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό!

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος "ΑΡΙΩΝ ΠΑΛΑΙΟΚΗΠΟΥ" εκφράζει τη χαρά του για την επιτυχημένη ολοκλήρωση της δράσης  για τη συγκέντρωση εσπεριδοειδών από τα τοπικάπεριβόλια.


Η δράση αυτή που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Συλλόγου σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο Παλαιοκήπου αποδείχθηκε όχι μόνο εκπαιδευτική για τα παιδιά αλλά και ενδεικτική της δύναμης της αλληλεγγύης στην κοινότητά μας και προήλθε  από τον συνδυασμό της παιδαγωγικής προσέγγισης του Αθλητικού και Πολιτιστικού Συλλόγου και της αίσθησης ευθύνης των πολιτών μας, Αποτελεί δε ένα ενδεικτικό παράδειγμα συνεργασίας και ενότητας. 

Στόχος της εκδρομής ήταν η εκπαίδευση μέσω της εμπειρίας και της συμμετοχής, παρέχοντας στα παιδιά μια πραγματική ευκαιρία να ανακαλύψουν τη σχέση τους με τη φύση και την τοπική κουλτούρα. Η ενθάρρυνση της ενεργού συμμετοχής των παιδιών κατέστησε την εκδρομή μια μοναδική εμπειρία, προωθώντας την ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους και ενισχύοντας τη συναισθηματική τους σύνδεση με το περιβάλλον.

Ενισχύοντας ακόμη περισσότερο την αξία αυτής της πρωτοβουλίας, τα εσπεριδοειδή συλλέχθηκαν με στόχο την προσφορά τους στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. 

Η προσφορά των εσπεριδοειδών στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου αντιπροσωπεύει ένα διδακτικό μάθημα για τα παιδιά μας. Είναι ένα παράδειγμα του πώς η αγάπη και η φροντίδα προς τους συνανθρώπους μας δημιουργούν ένα κοινωνικό πλαίσιο ενότητας και ανθρωπιάς.

''Ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος «ΑΡΙΩΝ ΠΑΛΑΙΟΚΗΠΟΥ» εκφράζει τις ειλικρινείς ευχαριστίες του προς όλους τους ενεργούς συμμετέχοντες, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών, των γονέων, των εκπαιδευτικών και όλων όσων συνέβαλαν στην επιτυχημένη υλοποίηση αυτής της  δράσης. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε  τις πρωτοβουλίες που ενισχύουν το πνεύμα της αλληλεγγύης και της προσφοράς, παρέχοντας έτσι πρότυπα , εμπνέοντας τους συνανθρώπους και τα παιδιά μας , κληροδοτώντας τα με αξίες για μια θετική κοινωνική συνεισφορά. Η αλληλεγγύη αποτελεί το θεμέλιο της δυναμικής μας ως κοινωνία", δήλωσε ο Πρόεδρος του Αθλητικού και Πολιτιστικού Συλλόγου και Πρόεδρος της Κοινότητας Παλαιοκήπου Στρατής Καραβασίλης. 

 

Μοιράσου το άρθρο!