Κοινωνία

09/01/2020 - 11:11

Με ένα καλάθι γεμάτο αγάπη - Χριστουγεννιάτικες εορταστικές δράσεις με τις Γέφυρες Τέχνης

Την παραμονή των Χριστουγέννων, οι λιλιπούτειοι μαθητές με τη συνοδεία της ιδρύτριας Άνχελα Μαρία Αρμπελάεθ, επισκέφθηκαν τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου, όπου παρέδωσαν ως ένα μικρό συμβολικό δώρο ένα καλάθι από τα έργα τους. Στο καλάθι, καθένα από τα παιδιά έβαλε το δικό του μήνυμα με ευχές για Καλή Χρονιά, ειρήνη και ευημερία, σε αναγνώριση και τιμή στην υψηλή αποστολή που εκπληρώνουν τα στελέχη του προσωπικού.

Στη συνέχεια τα παιδιά περιηγήθηκαν την πόλη κρατώντας το καθένα το καλάθι του. Επισκέφθηκαν θρησκευτικά μνημεία και κατέληξαν στο παραμυθένιο Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Δήμου, όπου είχαν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν στο όμορφο Χριστουγεννιάτικο δένδρο, καθώς και να παρακολουθήσουν το εργαστήριο ρομποτικής, σε μια μέρα γεμάτη παιχνίδια, αλληλεπίδραση, χαμόγελα, διασκέδαση και γνώση!

Συμμετείχαν παιδιά που διαμένουν στον καταυλισμό Ελλήνων Τσιγγάνων της Παγανής και αιτούντων άσυλο από το Κέντρο Φιλοξενίας Καρά Τεπέ.

 

Η εκδήλωση για την αυτοεκτίμηση, αυτοπεποίθηση υπερηφάνεια και ενδυνάμωση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων για μια κοινωνία χωρίς διακρίσεις και προκαταλήψεις, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Υποστήριξη Τοπικών Πρωτοβουλιών» του Open Society Institute σε συνεργασία με το OSIFE του Open Society Foundation, που υποστηρίζεται από τo Ίδρυμα «Αστερίας».

 

Μοιράσου το άρθρο!