Κοινωνία

25/12/2022 - 18:23

Με κοστούμια από ανακυκλωμένα μπουκάλια τα προσφυγόπουλα της Λέσβου υποδέχονται τα Χριστούγεννα

Λίγο πιο χριστουγεννιάτικες, ίσως και λίγο πιο ανθρώπινες στιγμές ζουν τα παιδιά στο κέντρο προσφύγων στην Λέσβο.

Ο λόγος είναι μία πρωτοβουλία της Helle, μίας εθελόντριας καλλιτέχνιδας της ΜΚΟ Movement on The Ground, που αποφάσισε να φτιάξει χριστουγεννιάτικα κοστούμια από ανακυκλωμένα μπουκάλια νερού και παλιές σκηνές στο πλαίσιο μιας παράστασης για τα παιδιά.

Τα παιδιά φόρεσαν τα πρωτότυπα κοστούμια που πάνω τους έχουν λαμπάκια και τρέχουν ανάμεσα από τις σκηνές, κάνοντας τις ημέρες αυτές κάπως πιο γιορτινές, έστω και για λίγες στιγμές.

«Πρόκειται να μεταμορφώσει την καθημερινή ζωή για μια στιγμή και να φέρει μια διαφορετική προοπτική στο camp», λέει η Helle, για τις πρωτότυπες κατασκευές.

«Μερικά από τα παιδιά εδώ παλεύουν να διαχειριστούν πολλά. Επομένως, το να έχουν έναν χώρο όπου μπορούν να ξεχάσουν μερικά από αυτά τα πράγματα και να χρησιμοποιήσουν τη φαντασία τους για να εκφραστούν, είναι πραγματικά σημαντικό».

Tο Movement On The Ground ιδρύθηκε από μία ομάδα ανεξάρτητων επιχειρηματιών και δημιουργικών ανθρώπων που συγκινήθηκαν από την ευρωπαϊκή προσφυγική κρίση και κλήθηκαν να αναλάβουν δράση.

Σύντομα εξελίχθηκε σε μια ομάδα ομοϊδεατών αποφασισμένων να φέρουν αλλαγές στον ανθρωπιστικό τομέα. «Πιστεύουμε ότι κάθε άνθρωπος που αναγκάζεται να φύγει από το σπίτι του έχει δικαίωμα σε μία αξιοπρεπή υποδοχή. Οραματιζόμαστε ένα παγκόσμιο κίνημα ανθρώπων, οργανώσεων και κυβερνητικών οργάνων που θα διασφαλίζει ότι κάθε άνθρωπος που αναγκάζεται να εγκαταλείψει το σπίτι του θα έχει μια αξιοπρεπή υποδοχή.» λέει η ΜΚΟ.

Μοιράσου το άρθρο!