Κοινωνία

08/11/2019 - 19:19

Με λαμπρότητα ο Εορτασμός της 8ης Νοεμβρίου στη Μυτιλήνη

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις στη Μυτιλήνη για την επέτειο της 8ης Νοεμβρίου.


Το πρωί έγινε η μεταφορά της Σημαίας της Λέσβου με πομπή από το Παλαιό Δημαρχείο στο Κάστρο, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη.


Με την άφιξη της πομπής μπροστά από το ξενοδοχείο Blue Sea, ο Δήμαρχος κατέθεσε στεφάνι στην προτομή του Ναυάρχου Παύλου Κουντουριώτη. Αμέσως μετά η πομπή συνέχισε προς το Κάστρο, όπου έγινε η επίσημη έπαρση της Σημαίας από τον κ. Κύτελη.


Ακολούθως, ο Δήμαρχος, παρακολούθησε την επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου και την επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο Πεσόντων, στο Κιόσκι, όπου κατέθεσε στεφάνι.


Το μεσημέρι, ο κ. Κύτελης, παρακολούθησε την μαθητική και στρατιωτική παρέλαση, στην Προκυμαία της Μυτιλήνης.


Το «παρών» έδωσαν, μεταξύ άλλων, και ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Λέσβου Χαράλαμπος Αθανασίου και ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης.

"Η 8η Νοεμβρίου είναι μια ένδοξη ημέρα μνήμης και Εθνικής υπερηφάνειας για την Λέσβο.  Τιμούμε τους ηρωικούς προγόνους μας, την Ιστορία και την Ελευθερία μας." αναφέρει ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης. Ο κ. Μουτζούρης παρακολούθησε την επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό ναό Μυτιλήνης . Ακολούθως, κατέθεσε στεφάνι εκ’ μέρους της περιφερειακής αρχής στο  Ηρώο Πεσόντων στο Κιόσκι και στην συνέχεια παρακολούθησε την παρέλαση στην προκυμαία.

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου επισκέφτηκε το απόγευμα της 8ης Νοεμβρίου και την έκθεση των ιστορικών κειμηλίων του ελευθερωτή Παύλου Κουντουριώτη.  

Μοιράσου το άρθρο!