Κοινωνία

10/11/2022 - 06:00

Με λαμπρότητα τα “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” της Λέσβου στη Θεσσαλονίκη (φωτο)

Την 06 Νοεμβρίου, η Παλλεσβιακη Ένωση Θεσσαλονίκης, γιόρτασε τα Ελευθέρια του νησιού μας με σειρά εκδηλώσεων στις οποίες συμμετείχαν, ο Πρόεδρος του συλλόγου Παναγιώτης Κουτλης, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, φίλοι του συλλόγου και του νησιού μας.

Οι εκδηλώσεις άρχισαν με κατανυκτική θεία λειτουργία και Δοξολογία στον Ι.Ν. Αγίας Σοφίας.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης Σταύρος Καλαφάτη, ο βουλευτής Θεσσαλονίκης Γιάννης Αμανατίδη, ο αντιδήμαρχος πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης Γιάννης Αηδονόπουλος ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, εκπρόσωπος του Διοικητή του ΄Γ Σώματος Στρατού, ο πρόεδρος του συλλόγου Λημνίων Θεσσαλονίκης Χρήστος Μαντάς και ο αντιπρόεδρος του συλλόγου Κιβωτός του Γένους στη Μυτιλήνη Κώστας Τσακίρης.

Η παρουσία των βρακοφόρων νέων που περιστοίχισαν το λάβαρο με την εικόνα της Λέσβου και την Ελληνική Σημαία ήταν εντυπωσιακή και δημιουργούσαν την αίσθηση ανάλογης εκδήλωσης στο νησί μας.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε στον Ι.Ν. Αγίας Σοφίας το μέλος του Δ.Σ. Ανδρόνικος Δημήτριος, ο οποίος αναφέρθηκε στα τις απελευθέρωσης της Μυτιλήνης και στη συνέχεια ολόκληρου του νησιού με τις νικηφόρες μάχης του Κλαπάδου.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο τον συμπατριώτη μας ιερέα Παπαδημήτρη Θεοδώρου στη προτομή του συμπατριώτη μας από την Στύψη Δεσπότη και Μακεδονομάχου Γερμανού Καραβαγγέλη, στη Πλατεία Αριστοτέλους και κατάθεση στεφάνου στο τον πρόεδρο του συλλόγου μας, τήρηση ενός λεπτού σιγή και απαγγελία του Εθνικού μας Ύμνου από όλους τους παρευρισκομένους.

Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν με συνεστίαση στο κατάστημα “ΑΓΟΡΑ” του συμπατριώτη μας από την Ανεμώτια Χρήστου Χατζηδιάκου.

Μοιράσου το άρθρο!