Κοινωνία

17/03/2023 - 13:25

Με λόγια συγκίνησης η Λέσβος αποχαιρετά την Δέσποινα Γαβριήλ

Συγκίνηση και θλίψη έχει προκαλέσει ο θάνατος της Δέσποινας Γαβριήλ σε ηλικία μόλις 49 ετών δίνοντας την μάχη της με τον καρκίνο. Μια μάχη που την έδωσε με δύναμη και θάρρος!  Ακόμη και τους τελευταίος μήνες καθηλωμένη σε αναπηρικό αμαξίδιο ήταν ενεργή και συμμετείχε σε πολλές δραστηριότητες δίνοντας σε όλους μα το καλύτερο μάθημα. 

Η Δέσποινα Γαβριήλ ήταν από τα ιδρυτικά μέλη  Συλλόγου Γυναικών με Νεοπλασία και Φίλων Εθελοντών «Ροζ Δύναμη» στην Καλλονή. 

Τραγική ειρωνεία την Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023 είχε προγραμματιστεί συναυλία για την στήριξή της...

H κηδεία της θα γίνει αύριο, Σάββατο στις 12 το μεσημέρι στον Ιερό ναό Ζωοδόχου Πηγής Καλλονής.

 

Από τη στιγμή που έγινε γνωστή η απώλειά της δεκάδες είναι τα μηνύματα για τη Δέσποινα Γαβριηλ.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τα παρακάτω:

 

Η "Ρόζ Δύναμη" αναφέρει:

α

Ροζ Δύναμη σημαίνει Δέσποινα.....Το χαμόγελό της η αισιοδοξία της ...
Πάντα με θετική σκεψη ....η πρωσοποποίηση της δύναμης και της θέλησης για ζωή...Νιώθουμε περήφανες και ευλογημένες που σε είχαμε στην ομάδα μας Δέσποινα...


Μόνο ο θαυμασμός σου πρέπει....υποκλινόμαστε μπροστά σου...μπροστά σ αυτά τα υπέροχα γαλάζια μάτια γεμάτα φως.....
Σου δίνουμε την υπόσχεση να πάμε την ομάδα εκεί που σου υποσχεθήκαμε ...στο διάστημα....
Θα σε θυμόμαστε πάντα μ αυτο το υπέροχο χαμόγελο στα χειλη.......
Ο τελευταίος αποχαιρετισμός της Δέσποινάς μας για την γειτονιά των αγγέλων αύριο Σάββατο στις 12 η ώρα στον ιερό ναό Ζωοδόχου Πηγής στην Καλλονή....

 ΕΠΣ ΛΕΣΒΟΥ

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Π.Σ. Λέσβου εκφράζουν την θλίψη τους για την απώλεια της Δέσποινας Γαβριήλ.
Η εκλιπούσα υπήρξε παράγοντας και ταμίας του σωματείου "Προοδευτική Σκάλα Καλλονής" και μέλος του συλλόγου "Ροζ Δύναμη"
Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους της. Καλό ταξίδι.

Από τον Σύλλογο Αρχαία Άντισσα Σκαλοχωρίου

Σήμερα τα ξημερώματα έφυγε για το μεγάλο ταξίδι η Δέσποινα Γαβριήλ. Η Δέσποινα εκτός απ' το ότι ήταν τώρα μέλος του Συλλόγου μας, είχε βοηθείση το σύλλογό μας σε πολλά και στο παρελθόν. Καλό ταξίδι Δέσποινα, θα σε θυμόμαστε πάντα. Η τεράστια δύναμη ψυχής δεν μπόρεσε να νικήσει αυτόν τον καταραμένο εχθρό που σε κυνηγούσε....!

 

Lesvos Runners

Η Δέσποινα Γαβριήλ της ΡΟΖ Δύναμη: Σύλλογος Γυναικών με Νεοπλασία και Φίλων Εθελοντών έδωσε τον προσωπικό της αγώνα με την ασθένεια που αντιμετώπιζε, πάντα με χαμόγελο, δύναμη και πάθος για Ζωή!

Δυστυχώς έχασε τη μάχη… Ας αναπαυθεί εν ειρήνη!

 

Κοινότητα Σκαλοχωρίου

Έφυγε από κοντά μας η Δέσποινα Γαβριήλ. Η Δέσποινα ήταν μέλος του ΤΣ της κοινότητας μας. Υπήρξε άτυχη πάλεψε ηρωικά αλλά δεν τα κατάφερε...πάντα πρόσχαρη να προσφέρει όταν μπορούσε ..θα μας μείνει αξέχαστο το χαμόγελο αισιοδοξίας που διατηρούσε αναλλοίωτο! Η κηδεία της θα γίνει Αύριο στις 12:00 το μεσημέρι στον ιερό ναό Ζωοδόχου Πηγής στην Καλλονή Καλό παράδεισο

Γιώργος Καραθανάσης

Πίστευα πως θα βγεις νικήτρια κι από αυτήν τη μάχη. Συνηθισμένη ήσουν στις μάχες.

Εχθές αργά το βράδυ έφυγες για τους ουρανούς των αγγέλων .

Τα λόγια φτωχά να περιγράψουν τη θλίψη μου.

Θα κρατήσω το αστείρευτο γέλιο σου, την αισιοδοξία σου, την δυναμική σου , τη καλή σου διάθεση και τις όμορφες αναμνήσεις .

Καλό ταξίδι, αγαπημένη μας Δέσποινα.

Η κηδεία θα τελεστή το Σάββατο 18/3 ώρα 12:00 στον ιερό ναό Ζωοδόχου Πηγής στη Καλλονή

 

Βασιλική Βουνδρή

Η Δέσποινα ήταν μια δυνατή μαχήτρια. Έτυχε να την γνωρίσω, πάντα με το χαμόγελο, την υπομονή, την ευγένια και με μια πηγαία αισιοδοξία, παρα τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπιζε. Αποτελεί παράδειγμα η στάση της. Καλό παράδεισο!!!

 

Ανέστης Χατζηδιάκος

«Δεν πρέπει να φοβόμαστε τον καρκίνο, ο καρκίνος πρέπει να φοβάται εμάς» μου είχε πει σε μια συνέντευξή της, όταν πρωτοσυζητήσαμε.

Και είναι δύσκολο να αντιληφθείς πόσο πραγματικά την πίστευε και την υποστήριζε αυτή τη φράση, αν δεν την άκουγες να σου μιλά με αυτό το περίσσευμα θετικής ενέργειας και αισιοδοξίας, ακόμα κι όταν σου περιέγραφε σύντομα το ιατρικό ιστορικό της, με τα «χτυπήματα» που δέχτηκε και που σκεφτόμουν πως εμένα θα με λύγιζαν.

Όχι εκείνη, όμως, μια πραγματική μαχήτρια της ζωής, που ήθελε να μας κάνει να αποδαιμονοποιήσουμε την «παλιαρρώστια» για να την κοιτάξουμε στα μάτια και να παλέψουμε μαζί της. Και η Δέσποινα Γαβριήλ πάλεψε μαζί της και στα ίσια.

Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους αγαπημένους της, αλλά και στην «οικογένεια» της στη ΡΟΖ Δύναμη: Σύλλογος Γυναικών με Νεοπλασία και Φίλων Εθελοντών.

Μοιράσου το άρθρο!