Κοινωνία

24/10/2015 - 20:16

Μέρα αντιφασιστικής μνήμης και... προσφοράς!

Συζητήσαμε όλοι μαζί, οι Ανιχνευτές της 2ης και της 3ης Κοινότητας της Μυτιλήνης για το αν ξέρουμε τι καιρό έκανε τη μέρα που οι Ναζί κατακτητές της Λέσβου εκτέλεσαν τον Πέτρο Γκιργέτσο, το Γιώργο Ζλατόγλου, σκοτώσαν με βασανιστήρια το Μιχάλη Καραφύλη.

Αναρωτηθήκαμε αν ξέρει κανείς αν έκανε κρύο τη μέρα που σκοτώθηκαν στα βουνά της Αλβανίας οι Πρόσκοποι Θόδωρος Τσόλος και Δημήτρης Νκολαϊδης.

Οπότε γιατί να μας σταματήσει σήμερα παραμονές της 28ης Οκτωβρίου η δυνατή βροχή από το να τους θυμηθούμε και να τους τιμήσουμε;

Καθαρίσαμε το μνημείο της Προσκοπικής Τιμής στα Τσαμάκια, το σημείο όπου εκτελέσθηκε ο Πέτρος Γκιργκέτσος από τους Ναζί κατακτητές. Θυμηθήκαμε όσους τίμησαν με το αίμα τους την υπόσχεση που έδωσαν σαν Πρόσκοποι "να εκτελούν το καθήκον τους στην Πατρίδα". Τραγουδήσαμε όλοι μαζί τον εθνικό ύμνο.

Κι ύστερα μιλήσαμε για τα κακά του φασισμού. Για τα κακά του πολέμου. Στη μνήμη των δικών μας μικρών ηρώων υλοιποίησαμε μια ιδέα του γενικού μας Εφόρου. Να μοιράσουμε αδιάβροχα σε παιδιά και νέους πρόσφυγες και μετανάστες. Μαζί με πολλά παιχνίδια,και σε μικρά παιδιά που είχαν βρει καταφύγιο μέσα στο παλιό κολυμβητήριο. Μοιράσαμε δεκάδες μπαλόνια σε μικρά παιδιά που γέμισαν χρώματα την παγωμένη και βροχερή Μυτιλήνη.

Οι δικοί μας μικροί ήρωες από κάπου ψηλά θα μας βλέπουν και θα χαμογελάνε περήφανοι

Δείτε και βίντεο :

Μοιράσου το άρθρο!