Κοινωνία

01/07/2013 - 12:17

Μερικές αλήθειες.. για την οδό Ερμού

yle="text-align: justify;">Οι καταστηματάρχες της αγοράς διαμαρτύρονται για τη συμπεριφορά των συμπολιτών μας, που αδιαφορώντας για τη λειτουργία και την παράταση του ωραρίου των μαγαζιών, μπαίνουν με τα οχήματά τους στον «πεζόδρομο» της Ερμού, χωρίς να υπολογίζουν κανέναν.


Και θα ήταν καλά, αν το πρόβλημα ήταν μόνο αυτό. Οι καταστηματάρχες αλλά και οι πεζοί, δυσανασχετούν από τα βαρέως τύπου αυτοκίνητα, που σταματούν στη μέση του δρόμου του ιστορικού μας κέντρου, φορτώνουν -ξεφορτώνουν και ενίοτε με ανοιχτές τις μηχανές, φλομώνοντας με το καυσαέριο τους περαστικούς, από τα αυτοκίνητα ταχυμεταφορών, τραπεζών και από τις μηχανές και ό,τι άλλο τροχοφόρο ακολουθεί και συμπληρώνει την ουρά αναμονής που δημιουργείται από τον απαιτούμενο χρόνο μέχρι την ολοκλήρωση της «αποστολής» του καθενός. Και δεν είναι μόνο αυτό, αλλά και τα ατυχήματα που σημειώνονται. Για παράδειγμα χθες το πρωί ένας ηλικιωμένος τραυματίστηκε μπροστά στην Αγροτική Τράπεζα, και δεν είναι η μοναδική περίπτωση. Καταγράφονται πολλά περιστατικά, άλλα σοβαρά και άλλα λιγότερο επικίνδυνα.


Η εικόνα που επικρατεί είναι αυτή της απόλυτης αναρχίας. Και φυσικά κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη να επιβάλλει την τάξη. Ούτε η αστυνομία που ρίχνει το μπαλάκι στη δημοτική αστυνομία, ούτε η δημοτική αστυνομία που δεν απαντά στις κλήσεις των πολιτών, ούτε φυσικά το λιμεναρχείο, αφού η περιοχή ευθύνης του είναι από την κάτω πλευρά του δρόμου, στον παραλιακό.


Επιτέλους, το σύστημα αυτό είναι επιτακτική ανάγκη ν αλλάξει. Πουθενά στον κόσμο δεν νοείται σε ιστορικό κέντρο και πεζόδρομο, να διέρχονται τροχοφόρα. Για ώρες η αγορά είναι σχεδόν εγκλωβισμένη και παράλυτη, με τους πεζούς να μην μπορούν να κινηθούν ελεύθερα. Ας αφήσουμε δε και τις ζημιές που σημειώνονται διαρκώς στο πλακόστρωτο και στον παραδοσιακό φωτισμό.


Η απόφαση του δήμου που και τότε που ελήφθη είχε δημιουργήσει πλείστες αντιδράσεις- θα πρέπει ν αλλάξει. Και αλλού έχουν πεζόδρομους, δεν παρατηρείται αυτός ο χαμός, αυτή η ακαταστασία και η σύγχυση.
Κανείς άλλος δεν ενοχλείται; Κανείς δεν αντιλαμβάνεται το πρόβλημα; Ή, μήπως, όλοι φορούν τα γυαλιά τρανσφόρμερ!!



από τη στήλη "Στραβά" / εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ

Μοιράσου το άρθρο!