Κοινωνία

08/01/2014 - 22:06

Μεταλλική βίδα οδήγησε στο θάνατο το 16μηνο αγγελούδι από την Ερεσό

yle="text-align: justify;">Ασφυξία είναι η αιτία του θανάτου για το 16 μηνών αγγελούδη από την Ερεσό που έχασε τόσο άδικα τη ζωή του παραμονές Πρωτοχρονιάς.  Σύμφωνα με επίσημο πορισμό από την ιατροδικαστική εξέταση το αγοράκι έβαλε στο στόμα του και κατάπιε μεταλλική βίδα μήκους 3 εκατοστών και πλάτους 1,5 εκατ. πιθανώς όταν για κλάσματα ξέφυγε από την προσοχή της μητέρα τους.  Η βίδα, όπως αναφέρει η εφημερίδα Τα Νεα της Λέσβου, κόλλησε στην τραχεία και δεν μπορούσε να αναπνεύσει με συνέπεια να χάσει τη ζωή του από ασφυξία.


Θυμίζουμε ότι το 16 μηνών αγοράκι του ζευγαριού, το μικρότερο από τα 4 παιδιά της οικογενείας παραμονές πρωτοχρονιάς άρχισε ξαφνικά να ασφυκτιά και να χάνει τις αισθήσεις του. Μελανιασμένο μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Άντισσας αλλά ήταν αργά.  Το παιδί ήταν κλινικά νεκρό και οι προσπάθειες για ανάνηψή του, δεν είχαν, δυστυχώς κανένα αποτέλεσμα.
Η πολύτεκνη οικογένεια ζει μόνιμα τα τελευταία χρόνια στην Ερεσό, όπου γεννήθηκε ο πατέρας ενώ  η μητέρα κατάγεται από την Τουρκία.  Το τραγικό περιστατικό συνέβη το πρωί της Κυριακής 29/12/2013 κι ενώ στο σπίτι της οικογένειας ήταν μόνο η μητέρα με το μικρό αγοράκι. Τα άλλα 3 παιδιά είχαν πάει στο σπίτι της γιαγιά τους που τα φροντίζει και μένει λίγα τετράγωνα πιο κάτω,
Ξαφνικά, χωρίς το παιδί προηγουμένως να έχει δείξει ότι δεν είναι καλά, βρέθηκε από την μητέρα του σε ημιλιπόθυμη κατάσταση σαν να έχει πάθει ασφυξία και να μην μπορεί να αναπνεύσει. Η γυναίκα προσπάθησε να το επαναφέρει χτυπώντας το στην πλάτη αλλά μόλις είδε ότι οι προσπάθειες της δεν είχαν αποτέλεσμα κάλεσε σε βοήθεια τους γείτονες.  Όμως ούτε όσοι έτρεξαν να βοηθήσουν μπόρεσαν να συνεφέρουν το αγοράκι και στη συνέχεια το μετέφεραν στο Κέντρο Υγείας Άντισσας.Σοκαρισμένη η μητέρα ,τα είχε χαμένα και δεν μπορούσε ούτε να μιλήσει στους γιατρούς του Κέντρου Υγείας και να δώσει περισσότερες λεπτομερείς.

Ο Αντιδήμαρχος της περιοχής Αντώνης Κουμαράς υποσχέθηκε να βοηθήσει την οικογένεια να σταθεί στα πόδια της.

Μοιράσου το άρθρο!