Κοινωνία

08/01/2021 - 07:09

Μετανάστης που ζει κοντά στα ερείπια της Μόριας έκανε το σπίτι του καταφύγιο για αδέσποτες γάτες

Ο Ραζού Τσαρντάρ, ο οποίος ζει κοντά στον κατεστραμμένο πρώην προσφυγικό καταυλισμό της Μόρια, δημιούργησε ένα αυτοσχέδιο καταφύγιο ζώων στο σπίτι του, φροντίζοντας τις αδέσποτες γάτες της περιοχής.

Ο Τσαρντάρ έφθασε στο νησί της Λέσβου από το Μπαγκλαντές πριν από πέντε χρόνια.

 

Τον τελευταίο καιρό ζει σε ένα αυτοσχέδιο κατάλυμα κοντά στον καμένο προσφυγικό καταυλισμό της Μόρια και το μοιράζεται με δεκάδες αδέσποτες γάτες.

«Έχω παρέα τις γάτες εδώ, τους μιλάω, τις καλώ, έρχονται. Είναι πολύ όμορφο. Βάζω λίγο φαγητό για αυτές να φάνε. Και τη νύχτα, είμαστε μαζί, εκεί» ανέφερε ο άνδρας.

 

Όπως ανέφερε, ο δεσμός που έχει αναπτυχθεί με τα ζώα ξεπερνά την αξία των χρημάτων και βάζει πάνω από όλα τη φροντίδα τους.

«Κάποιος μία φορά έκανε βόλτα, πέρναγε και είδε μία γάτα που ήταν πολύ όμορφη. Με ρώτησε για αυτήν και μου είπε αν ήθελα χρήματα. Του απάντησα: "Θα πούλαγες ένα παιδί;". Του είπα να την πάρει» θυμάται ο Τσαρντάρ.

Ο Τσαρντάρ πολλές φορές μοιράζεται το φαγητό που του δίνουν οι άνθρωποι με τα ζώα του και αναφέρει επίσης ότι η οικονομική δυσκολία σήμαινε ότι έπρεπε να αποχωριστεί μερικούς από τους «φίλους» του για να τους εξασφαλίσει καλή ζωή.

 

«Είχα δύο σκυλιά. Τα έδωσα στη Μυτιλήνη ώστε να μπορούν να έχουν σπίτι και φαγητό. Δεν είχα τίποτα εδώ για να τα ταΐσω» αναφέρει ο άνδρας.

Ο προσφυγικός καταυλισμός της Μόρια καταστράφηκε μετά από πυρκαγιές τον Σεπτέμβριο, αφήνοντας εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες χωρίς στέγη.

--------

Διαβάστε επίσης: 

Μπράβο τους! Οικογένεια Αφγανών στη Μυτιλήνη βρήκε και παρέδωσε πορτοφόλι με χρήματα

----------

https://sputniknews.gr/

Μοιράσου το άρθρο!