Κοινωνία

01/05/2020 - 11:54

Μήνυμα φαντάρων από τη Λέσβο για την Πρωτομαγιά

Σε δύσκολες συνθήκες μας βρίσκει η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά, τόσο εμάς τους φαντάρους που είμαστε μακριά από τα σπίτια μας, με τις άδειές μας στον αέρα όσο και τον υπόλοιπο λαό που αγωνία για το μέλλον που του ξημερώνει. Μέσα και έξω από στρατόπεδα περάσαμε και περνάμε την πανδημία του κορονοϊού με τις τεράστιες ελλείψεις που συνεχίζουν να υπάρχουν και ετοιμαζόμαστε για τα επόμενα. Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης, το απαράδεκτο νομοσχέδιο για την παιδεία και όσα άλλα η αστική τάξη έχει στους σχεδιασμούς της για το επόμενο διάστημα.

Δεν απαισιοδοξούμε όμως και δεν μοιρολατρούμε. Εμάς τους φαντάρους η φετινή Πρωτομαγιά μας έφερε πιο κοντά μέσα από τα εργατικά τραγούδια που άφησαν ιστορία και πλαισίωσαν τους αγώνες του ελληνικού αλλά και άλλων λαών. Εχθές και σήμερα, βρεθήκαμε στα κενά μας, ακούσαμε τραγούδια όπως το “Which side are you on”, το “Here’s to you Nicola and Bart”, την “Μέρα Μαγιού” τα τραγούδια του Λοΐζου. 

Συζητήσαμε τις ιστορικές συνθήκες που ενέπνευσαν τα τραγούδια αυτά, μιλήσαμε για τον Μάη του ’36 στη Θεσσαλονίκη, τις απεργίες του Σικάγο το 1886, την εκτέλεση των 200 κομμουνιστών στην Καισαριανή. Μάθαμε και εμπνευστήκαμε από τους μεγάλους ταξικούς αγώνες και αυτές τις δύσκολες μέρες πήραμε κουράγιο να συνεχίσουμε την θητεία μας με το κεφάλι ψηλά, διεκδικώντας τα αναγκαία και τα απαραίτητα, όχι μόνο μέσα στα στρατόπεδα αλλά και έξω από αυτά, στα μεγαλύτερα πεδία των μαχών, στους χώρους δουλειάς, τις σχολές, τα σχολεία. 

Κλείνοντας λοιπόν θέλουμε να απευθύνουμε τους αγωνιστικούς χαιρετισμούς μας στα σωματεία και στους εργαζόμενους που σήμερα συμμετέχουν στην συμβολική εκδήλωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα για να τιμήσουν την Εργατική Πρωτομαγιά, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας. 

Φαντάροι που υπηρετούμε στην Λέσβο 

 

Πηγή: alt.gr

Μοιράσου το άρθρο!