Κοινωνία

12/10/2013 - 07:10

Μίσθωση ακινήτου για το Κ.Ε.Θ.Ε.Α. Μυτιλήνης

Ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, υπέγραψε το συμβόλαιο για την εκμίσθωση ακινήτου από το Δήμο Λέσβου, στο κέντρο της Μυτιλήνης και συγκεκριμένα στην οδό Ερμού 311, (περιοχή «Γενί Τζαμί»), στο οποίο θα στεγαστούν οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Λέσβου, όπου σε συνεργασία με το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων Μυτιλήνης (Κ.Ε.Θ.Ε.Α.), θα δημιουργηθεί δομή Συμβουλευτικής Στήριξης και Πρόληψης κατά εξαρτησιογόνων ουσιών, εξαρτημένων ατόμων, καθώς και ουσιαστική – επιστημονική υποστήριξη των οικογενειών τους.
Η μίσθωση του ακινήτου θα είναι δωδεκαετής, με δυνατότητα παράτασης για ακόμη τέσσερα χρόνια και ο Δήμος με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, έχει αναλάβει την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών του κτιρίου, καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος της Σύμβασης.

Η εν λόγω δομή θα στελεχωθεί με ειδικό επιστημονικό προσωπικό, που θα προσφέρει τις υπηρεσίες του καθημερινά σε εξαρτημένα άτομα.
Ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, δήλωσε σχετικά:
«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος με αυτή την εξέλιξη, που καταδεικνύει τη βούληση της Δημοτικής Αρχής και του Δημοτικού Συμβουλίου, για την ουσιαστική στήριξη της σημαντικότατης αυτής κοινωνικής δομής του τόπου μας. Με τη μίσθωση του κτιρίου, το έργο που επιτελεί το Κ.Ε.Θ.Ε.Α. Μυτιλήνης, βελτιώνεται και ενισχύεται. Ο Δήμος Λέσβου, συντονισμένα και οργανωμένα στηρίζει το Κ.Ε.Θ.Ε.Α., που προσφέρει πολύ μεγάλη βοήθεια σε εξαρτημένα άτομα και στις οικογένειές τους και αποτελεί ένα πολύ σημαντικό όπλο ενάντια στον ύπουλο εχθρό των ναρκωτικών».    
 

Μοιράσου το άρθρο!