Κοινωνία

08/02/2020 - 19:15

MKO στη Μυτιλήνη ζήτησε δύο φορές το παιδί του για υιοθεσία - Θρίλερ η εξαφάνιση της Βαλεντίν

Με την υπόθεση εξαφάνισης της μικρής Βαλεντίν ασχολήθηκε ξανά η εκπομπή Φως στο Τούνελ της Αγγελικής Νικολούλη.

Στην τελευταία εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη παρουσιάστηκαν όλα τα στοιχεία, για την εξαφάνιση της μικρής Βαλεντίν, μια συνέντευξη του πατέρα της, αλλά και τα στοιχεία που ήρθαν στην εκπομπή και ερευνήθηκαν.

Ο πατέρας της Βαλεντίν μιλώντας στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» και τη δημοσιογράφο Αγγελική Νικολούλη, έκανε μια αποκάλυψη για τη κόρη του, τα ίχνη της οποίας χάθηκαν τα Χριστούγεννα.

Ισχυρίστηκε πως τον πλησίασαν δυο φορές από ΜΚΟ και του ζήτησαν να δώσει το παιδί του για υιοθεσία, αλλά εκείνος αρνήθηκε. Αυτό συνέβη με το που πάτησαν το πόδι τους στη Μυτιλήνη μετά τη φυγή τους από το Κονγκό.

«Ναι, μου πρότειναν να υιοθετήσουν την Βαλεντίν», είπε.

«Στη Μυτιλήνη δυο φορές και μια στην Αθήνα. Μου έκαναν μάλιστα αυτή την πρόταση από ΜΚΟ, αλλά δεν δέχτηκα γιατί είναι το μοναδικό άτομο που έχω στη ζωή μου και είπα ότι αν είναι να πεθάνω, θα πεθάνω μαζί με την Βαλεντίν».


Ο ίδιος πιστεύει ότι η Βαλεντίν ζει και θα βρεθεί, ενώ επιμένει στην αρχική του καταγγελία, ότι η κόρη του χάθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 23 Δεκεμβρίου στον δρόμο για το σούπερ μάρκετ στο Παγκράτι.

Στο δωμάτιο της μικρής Βαλεντίν
Η Αγγελική Νικολούλη βρέθηκε μαζί με τον πατέρα της 7χρονης και στο δωμάτιο που κοιμόταν η μικρή Βαλεντίν μαζί με άλλους ομοεθνείς της.

Ο ίδιος αναφέρθηκε αρχικά στα αρνητικά σχόλια που δέχτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που τον έχουν στενοχωρήσει.

«Με έχουν βρίσει σαν να είμαι σκυλί, με έχουν φέρει σε μια κατάσταση μεγάλου θυμού. Ο λόγος για τον οποίο έφυγα από το Κονγκό, δεν ήταν για μια καλύτερη ζωή γιατί εγώ είχα μια πολύ καλή ζωή πίσω στη χώρα μου. Υπέστην άγρια βασανιστήρια και έφυγα για να προστατεύσω τη ζωή μου και τη ζωή του παιδιού μου», είπε.

Η δημοσιογράφος ρωτούσε λεπτομέρειες για την υπόθεση, για την ημέρα εξαφάνισης, για τις παρέες και για τις δικές του έρευνες που καθυστέρησαν.

Ο Αμπελκά απάντησε και για τα σενάρια που θέλουν τον ίδιο να έχει στείλει την κόρη του στο εξωτερικό, αλλά και για τις συναντήσεις με κάποια άτομα στο αεροδρόμιο πριν χαθεί το παιδί του.

«Εγώ στην Ελλάδα δεν έχω προβλήματα με τον οποιονδήποτε, δε χρωστάω χρήματα για να πει κάποιος πως έχω διαφορές μαζί του, για να με εκβιάσει», τόνισε.

«Αν είχε συμβεί κάτι πολύ κακό θα το διαισθανόμουν για την κόρη μου, για το αίμα μου. Έχω την πεποίθηση ότι θα τη βρούμε», κατέληξε.

Μέσα από τα προσωπικά της αντικείμενα, τις ζωγραφιές και τετράδια της, η Βαλεντίν φαίνεται ένα πολύ έξυπνο κορίτσι και άριστη μαθήτρια που μιλούσε και έγραφε στα ελληνικά, παρότι ήταν μόλις δυο χρόνια στην Ελλάδα.

Η Αγγελική Νικολούλη ήθελε να δει τα τετράδιά της για να βρει ποιο ήταν και το τελευταίο της στίγμα, καθώς συνήθιζε να βάζει ημερομηνίες σε όλα της τα κείμενα.

«Η απουσία της είναι ένα μεγάλο κενό. Ζητάω να με βοηθήσει ο κόσμος να βρω την κόρη μου και να σταματήσουν να με κρίνουν σαν εικόνα και εθνικότητα. Να με δουν σαν άνθρωπο και πατέρα», είπε στην εκπομπή «Τούνελ» ο Αμπελκά.

 

Μοιράσου το άρθρο!