Κοινωνία

15/07/2019 - 16:35

Μοναδικές προσκοπικές καλοκαιρινές κατασκηνώσεις

Άλλο ένα όμορφο αλλιώτικο καλοκαίρι ζουν παιδιά της Λέσβου. Τα Λυκόπουλα (παιδιά ηλικίας έξη έως 11 ετών), οι Πρόσκοποι (νέοι έφηβοι ηλικίας 12 έως 15 ετών) και οι Ανιχνευτές (μεγάλοι έφηβοι ηλικίας 16 έως 18 ετών) των Συστημάτων της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Λέσβου.

Η φετινή κατασκηνωτική περίοδος των Προσκόπων της Λέσβου ξεκίνησε με τις κατασκηνώσεις της 5ης Ομάδας Προσκόπων και στη συνέχεια της Αγέλης Λυκοπούλων του 5ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Μήθυμνας στο χώρο του παλιού στρατιωτικού φυλακίου της Εφταλούς.


Σε εξέλιξη είναι -παρά τον άστατο καιρό- η κατασκήνωση της 3ης Ομάδας Προσκόπων του 3ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Μυτιλήνης στο δάσος της Αχλαδερής. Σήμερα μάλιστα τα παιδιά γνώρισαν τις εργασίες ενός σύγχρονου αγροκτήματος στο γειτονικό αγρόκτημα του Κληροδοτήματος Σημαντήρη, Αύριο το βράδυ στο χώρο της κατασκήνωσης η «πυρά λήξης» της κατασκήνωσης θα σημάνει το τέλος του παιχνιδιού και των όσων σημαντικών τα παιδιά της συγκεκριμένης Ομάδας έμαθαν αυτήν την προσκοπική χρονιά. 


Την ίδια στιγμή και παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, έξη Ανιχνευτές συμμετείχαν στη διαδικασία «Δάφνης» της Περιφέρειας Προσκόπων Λέσβου, ανιχνεύοντας τη ζωή στη φύση στις πηγές και στους καταρράκτες της Πέσσας στη νότια κεντρική Λέσβο.


Ακολουθεί την ερχόμενη Πέμπτη στο χώρο του δάσους της Αχλαδερής που μετατρέπεται σε «νησί του Ροβινσώνα», η κοινή κατασκήνωση των Αγελών Λυκοπούλων του 2ου Συστήματος Προσκόπων και του 3ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Μυτιλήνης.


Ενώ την ερχόμενη Δευτέρα τα παιδιά της 2ης Ομάδας Προσκόπων Μυτιλήνης ξεκινάνε για τη δική τους κατασκήνωση στην Κρύα Βρύση της βόρειας Εύβοιας!
Στο μεταξύ οι Ανιχνευτές της Μυτιλήνης δουλεύουν εντατικά προετοιμάζοντας  τη μεγάλη καλοκαιρινή δράση τους στην ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στη Σαμοθράκη το δεύτερο 15θήμερο του Αυγούστου..
 

Μοιράσου το άρθρο!