Κοινωνία

04/07/2022 - 06:28

Μοναδικές προσκοπικές καλοκαιρινές κατασκηνώσεις

Ένα όμορφο αλλιώτικο καλοκαίρι, διαφορετικό από αυτά των δυο χρόνων της πανδημίας, ζουν παιδιά της Λέσβου. Τα Λυκόπουλα (παιδιά ηλικίας έξη έως 11 ετών), οι Πρόσκοποι (νέοι έφηβοι ηλικίας 12 έως 15 ετών) και οι Ανιχνευτές (μεγάλοι έφηβοι ηλικίας 16 έως 18 ετών) των Συστημάτων της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Λέσβου.

 

Η φετινή κατασκηνωτική περίοδος των Προσκόπων της Λέσβου ξεκίνησε με της κοινή κατασκήνωση  των Αγελών Λυκοπούλων του 2ου Συστήματος Προσκόπων και του 3ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Μυτιλήνης, στο χώρο του παλιού δημοτικού κάμπινγκ στην Εφταλού. Μια κατασκήνωση με «ιδέες πολλές και περιπέτειες τρελές» με τους «Φινέα και Φέρμπ».

Ας σημειωθεί ότι ο χώρος που χρησιμοποιείται για τις κατασκηνώσεις είχε κυριολεκτικά εγκαταλειφτεί και με τη βοήθεια  του Δήμου Δυτικής Λέσβου και των ανθρώπων του μεταμορφώθηκε σε ένα προσκοπικό εκπαιδευτικό κέντρο πολλά υποσχόμενο για την τοπική κοινωνία και τη νεολαία του νησιού και όχι μόνο.

Σε εξέλιξη είναι από χθες Σαββάτο στην Εφταλού και η κατασκήνωση της 2ης Ομάδας Προσκόπων και της 3ης Ομάδας Ναυτοπροσκόπων Μυτιλήνης. Πολλά παιδιά με θέα το υπέροχο κάστρο του Μολύβου, πραγματοποιούν στο εκπαιδευτικό κέντρο του παλιού κάμπινγκ, ένα «ταξίδι στο χρόνο».

Τη σκυτάλη από τα παιδιά της Μυτιλήνης παίρνουν τα παιδιά του 5ου Συστήματος ναυτοπροσκόπων Μήθυμνας.

Τέλος, οι Ανιχνευτές της Μυτιλήνης προετοιμάζουν τη μεγάλη καλοκαιρινή δράση τους το δεύτερο 15θήμερο του Αυγούστου.

 

Η Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Λέσβου θα ήθελα και δημόσια να ευχαριστήσει το Δήμο Δυτικής Λέσβου για την πολύτιμη του βοήθεια στην επαναλειτουργία του παλιού δημοτικού κάμπινγκ σε όφελος της νεολαίας του τόπου μας. Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε στο Δήμαρχο Ταξιάρχη Βέρρο, στους / στις Αντιδημάρχους Ανδρέα Αξή, Ασανούλα Γιαννή – Κοκινέλη και Αφροδίτη Βατή, στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Λέσβου Στρατή Γελαγώτη, στον Πρόεδρο της Κοινότητας Μήθυμνας Θανάση Ανδριώτη και σε όλους τους / τις συνεργάτες τους.

Να τονίσουμε ότι στη διάρκεια των κατασκηνώσεων τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας από τη νόσο του κορονοϊού τα δε παιδιά και οι βαθμοφόροι τους συμμετέχουν σε αυτές με αρνητικό ράπιντ τέστ 24ώρου.

Μοιράσου το άρθρο!