Κοινωνία

26/05/2021 - 15:40

Μόνο οι μετανάστες παραβιάζουν τα μέτρα κατά του κορονοϊού στη Λέσβο; ; ;

Σωστά και εύλογα τα ερωτήματα που θέτει σε ανάρτησή του μέλος της "Συνύπαρξης". Βέβαια γνωρίζουμε ποια θα είναι απάντηση... Σιωπή!

Ανακοίνωση σχετικά με συγκεντρωτικά στοιχεία που αφορούν τις παραβάσεις των μέτρων για τον COVID 19 που βεβαιώθηκαν στη Λέσβο το τελευταίο 14μηνο έδωσε στη δημοσιότητα η Διεύθυνση Αστυνομίας Λέσβου.

Στην ανακοίνωση- μεταξύ άλλων- αναφέρεται:

"Βεβαιώθηκαν 15.313 παραβάσεις σε βάρος ατόμων για παραβίαση μέτρων από τους οποίους 7.279 από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Λέσβου. Συγκεκριμένα βεβαιώθηκαν παραβάσεις σε 4.047 ημεδαπούς και σε 11.266 αλλοδαπούς. Από αυτές τις παραβάσεις η Διεύθυνση Αστυνομίας Λέσβου βεβαίωσε 1.893 παραβάσεις σε ημεδαπούς και 5.386 παραβάσεις σε αλλοδαπούς.

Βεβαιώθηκαν 21 παραβάσεις σε μέλη Μ.Κ.Ο., στη Λέσβο".

Τα στοιχεία αυτά δημιουργούν εύλογα ερωτηματικά, όπως:

-90 000 περίπου ντόπιοι υπέπεσαν σε τρεις φορές λιγότερες παραβάσεις από 9 000 περίπου αλλοδαπούς; Όταν μάλιστα το ΚΥΤ ήταν μόνιμα σε αυστηρό lockdown κι επιτρέπονταν η ολιγόωρη έξοδος για γιατρούς, προμήθειες και άλλες επείγουσες ανάγκες έως εκατό (100) ατόμων την ώρα, σε ομάδες μικρότερες των δέκα (10) ατόμων.

- Μήπως λοιπόν είχαμε να κάνουμε με..."υπερβάλλοντα ζήλο" κάποιων αστυνομικών σε ελέγχους μεταναστών ή είχαν ανάλογες εντολές; Οι πληροφορίες που έφταναν ταχτικά στο Σύλλογό μας επιβεβαιώνουν παρόμοιες πρακτικές. Πρόστιμα "δι΄ ασήμαντον αφορμήν" (Η μάσκα δεν σκεπάζει τη μύτη σου...Δεν έκανες SMS ... Χωρίς smartfone ή γνώση Ελληνικών, πώς να το κάνεις...Παραβίασες το ωράριο κατά 5 λεπτά...κλπ).

- Τα μέλη ΜΚΟ γιατί είναι μια κατηγορία πολιτών από μόνα τους; Δεν συμπεριλαμβάνονται ούτε στους ημεδαπούς, ούτε στους αλλοδαπούς;

Και τέλος, η Πολιτεία τηρεί τους νόμους σχετικά με τα μέτρα πρόληψης του COVID 19, όταν κρατά 8 500 άτομα σε συνθήκες απόλυτου συνωστισμού, τριτοκοσμικές συνθήκες υγιεινής κλπ;

Μοιράσου το άρθρο!