Κοινωνία

18/06/2015 - 12:39

Μπράβο τους! Ρούχα για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες στη Μυτιλήνη

«Να βοηθούν ΚΑΘΕ άνθρωπο σε ΚΑΘΕ περίσταση» υπόσχονται οι πρόσκοποι στην αρχή της προσκοπικής τους ζωής και το τηρούν για πάντα. Οι επιπτώσεις από τη ροή χιλιάδων φυγάδων από τις απέναντι ακτές στη Λέσβο είναι πολλές, τεράστιες και δυσβάσταχτες. Οι Πρόσκοποι ανασκουμπώθηκαν για μια ακόμα φορά.

Η Ένωση Παλαιών Προσκόπων της Λέσβου στην Αττική συγκέντρωσαν 30 μεγάλα δέματα με ρούχα και τα έστειλαν στη Μυτιλήνη.

Τα παρέλαβαν οι Ανιχνευτές του 3ου Συστήματος ναυτοπροσκόπων Μυτιλήνης και χθες Τετάρτη μαζί με βαθμοφόρους του Συστήματος τους, τον Πρόεδρο της Επιτροπής Κοινωνικής Συμπαράστασης της περιφέρειας Προσκόπων Φώτη Παναγόπουλο και τον Περιφερειακό Έφορο Προσκόπων Λέσβου Λάκη Σβώρο, τα μετέφεραν στις παλιές εγκαταστάσεις του ΠΙΚΠΑ που φιλοξενούν μετανάστες και πρόσφυγες. Τις οποίες και διαχειρίζεται η παρέα εθελοντών "Το χωριό του Όλοι μαζί".

Ας σημειωθεί ότι οι Πρόσκοποι της Λέσβου επανειλημμένα στο παρελθόν έχουν συμβάλει στην καλυτέρευση των όρων υποδοχής και διαμονής μεταναστών και προσφύγων στη Λέσβο. Πότε στήνοντας τέντες στο λιμάνι της πόλης, πότε στήνοντας σκηνές στον καταυλισμό της Μόριας και πότε συγκεντρώνοντας τρόφιμα για τη σίτιση τους, Ενώ στο άμεσο μέλλον θα αναλάβει πρωτοβουλίες για το παιδί πρόσφυγα στο νησί.

 

 

Μοιράσου το άρθρο!