Κοινωνία

09/02/2019 - 20:47

Μυτιλήνη : άφηνε το σκύλο του να σαπίζει με ένα απόστημα στο κεφάλι - Φωτογραφίες σοκ

Χθες, Παρασκευή 8/2/2019, η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης ενημερώθηκε από αλλοδαπή εργαζόμενη στο νησί μας, ότι στην περιοχή του εργοστασίου της ΔΕΗ στη Μυτιλήνη, εντός μάντρας υλικών, βρισκόταν ένας σκυλάκος με ένα τεράστιο εξόγκωμα στο κεφάλι. Μεταβήκαμε στην περιοχή και αντικρύσαμε τις εικόνες που βλέπετε. Αμέσως επικοινωνήσαμε με τον ιδιοκτήτη της μάντρας ο οποίος μας είπε ότι γνωρίζει την κατάσταση του ζώου του (!), και το είχε πάει σε κτηνίατρο αλλά «δεν μπορώ να πληρώσω τα λεφτά που μου ζητάνε… το πολύ να δώσω κανένα 50ρικο». Τον ενημερώσαμε ότι μπορούμε να αναλάβουμε εμείς το μεγαλύτερο μέρος των κτηνιατρικών εξόδων του ζώου εφόσον όντως αντιμετωπίζει οικονομικό πρόβλημα και τον παραπέμψαμε σε ιδιώτη κτηνίατρο με τον οποίο συνεργαζόμαστε.


Σήμερα (9/2/2019) το απόγευμα, είκοσι τέσσερις ώρες μετά την αρχική μας επαφή και  παρά τα συνεχή τηλεφωνήματά μας, το ζώο δεν είχε μεταφερθεί σε κτηνιατρείο. Συνεπώς επικοινωνήσαμε με την Άμεσο Δράση- η οποία ανταποκρίθηκε τάχιστα στην κλήση μας- και καταθέσαμε μήνυση κατά του ιδιοκτήτη του ζώου ζητώντας την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών προστίμων και την ποινική του δίωξη για παραμέληση των κανόνων ευζωίας του ζώου του.
Επίσης, με τη βοήθεια της αλλοδαπής κυρίας που μας ενημέρωσε, μεταφέραμε τον σκυλάκο σε ιδιωτικό κτηνιατρείο, όπου παραμένει για να υποβληθεί σε επέμβαση αφαίρεσης του αποστήματος, τη Δευτέρα 11/2/2019. Οι αρχικές προγνώσεις είναι θετικές και φαίνεται ότι ο σκυλάκος δεν θα χάσει την όρασή του από το δεξί μάτι.


Η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε ο ανάλγητος και ανεύθυνος «ιδιοκτήτης» του σκυλιού (προφανώς το ζώο ήταν ΚΑΙ ατσιπάριστο) να λογοδοτήσει για την εγκληματική του αδιαφορία και αμέλεια. Τα ζώα είναι συναισθανόμενα πλάσματα που πονούν και υποφέρουν όπως ακριβώς και η ιδιοκτησία ενός ζώου έχει υποχρεώσεις & ευθύνες: μόνο ένα κτήνος δεν είναι ικανό να κατανοήσει αυτές τις απλές αλήθειες!

Μοιράσου το άρθρο!