Κοινωνία

06/11/2019 - 18:57

Μυτιλήνη: Αναστέλλεται εν μέσω αντιδράσεων πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας

Με ανακοίνωση του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Ελλάδας, έγινε γνωστό ότι αναστέλλεται ο πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας επαγγελματία τυπογράφου της Χίου, που επρόκειτο να γίνει αύριο Πέμπτη στη Μυτιλήνη. Η αναστολή σύμφωνα με την ανακοίνωση, αποφασίστηκε μετά από συνεννόηση της δανείστριας τράπεζας και των οφειλετών.

Ας σημειωθεί, ότι για αύριο το πρωί στην πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης, είχε προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας από το Εργατικό Κέντρο Λέσβου, σωματεία και φορείς της Λέσβου, όσο και της Χίου, ενώ και το περιφερειακό συμβούλιο Βορείου Αιγαίου με ομόφωνη απόφαση του έχει ταχθεί κατά της διενέργειας του πλειστηριασμού. Σήμερα, παράσταση διαμαρτυρίας στον διευθυντή της πιστώτριας τράπεζας, πραγματοποίησαν εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Λέσβου, του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης, των επαγγελματοβιοτεχνών και της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λέσβου.

Ο επιχειρηματίας, από το 2012 αδυνατούσε να πληρώσει τις δόσεις δανείων που είχε πάρει μαζί με τον αδελφό του, για την επιχείρηση τυπογραφείου που διατηρούσαν. Τον Μάιο του 2013, η τράπεζα εξέδωσε προσωρινή διαταγή κατάσχεσης, η οποία κρίθηκε από το πρωτοδικείο της Χίου ως καταχρηστική. Τον Φεβρουάριο του 2019, η τράπεζα κοινοποίησε μέσω δικαστικού επιμελητή, διαταγή πληρωμής για ποσό ύψους 399.000 ευρώ με αρχικό ποσό δανείου στις 140.000 ευρώ. Ένα μήνα μετά, κοινοποιήθηκε κατάσχεση του σπιτιού (που αποτελεί το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο που διαθέτει μαζί με τη σύζυγό του) και ηλεκτρονικός πλειστηριασμός για αύριο Πέμπτη 7 Νοεμβρίου.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο!