Κοινωνία

23/12/2013 - 14:01

Μυτιλήνη και Σμύρνη: Συνυπάρχουμε και Επικοινωνούμε

Τ

ην Παρασκευή 20/12/13,συναντήθηκαν στο Αϊβαλί αντιπροσωπείες των δύο συνεργαζόμενων οργανώσεων «Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο» Μυτιλήνη και «Ένωση για την Ειρήνη και Επικοινωνία στο Αιγαίο» (Ege Baris ve Iletisim Dernegi) Σμύρνη,  όπου  συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος,  κατατέθηκαν  προβληματισμοί για περαιτέρω συνεργασία και  προγραμματισμό δράσεων για το νέο έτος 2014.

 Επικεφαλής της  αντιπροσωπείας  από ελληνικής πλευράς ήταν  ο Αντιπρόεδρος  της “ΣΥΝΥΠΑΡΞΗΣ” Στρατής Πάλλης, και από  την τουρκική ο πρόεδρος της “Ege Baris” Tunc Soyer Δήμαρχος του Σεφερί-χισάρ.  Ακόμη στη συνάντηση παρέστησαν και έκαναν χρήσιμες παρεμβάσεις προσωπικότητες και εκπρόσωποι φορέων έλληνες και τούρκοι, όπως ο  Παν. Τατάκης, απ τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου Λέσβου,  ο πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών  Ηλ. Σπανουδάκης,  οι τέως Δήμαρχοι Σωτήρης Ζαμτράκης, Αλέκος ΕυαγγελινόςΑπόστολος Κομνηνάκας, ο αντιδήμαρχος Αιβαλί,( ο δήμαρχος  Hasan Turkozen, απουσίαζε στην Άγκυρα), ο Δήμαρχος Περγάμου Μεχμέτ Γκιονέντζ, ο Δήμαρχος Δικελί  Osman Ozguven, , ο Δήμαρχος Τσάνκαγια (Άγκυρα) Bulent Tanik, εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου Αιγαίου Σμύρνης,   κ.α

Στη συνάντηση ορίσθηκε 5μελής συντονιστική γραμματεία των δύο οργανώσεων από τελούμενη απ τους Νέλλυ  Χατζηδάκη , Στρατούλα Βαΐτη, Tunc Soyer, Gigdem Celacin, και Murat Mumcu, που θα επιμελείται τα του κοινού προγραμματισμού και δράσεων.

Ακόμη συζητήθηκαν ζητήματα εξειδίκευσης της συνεργασίας, με την από κοινού διαχείριση σελίδας στο Face book, υποστήριξης της νεανικής επιχειρηματικότητας, ανταλλαγές νέων φιλοξενία σε σπίτια και κατασκηνώσεις, εκμάθησης ελληνικής και τουρκικής γλώσσας, κοινή συμμετοχή σε φεστιβάλ και άλλες συναντήσεις, προκήρυξη διαγωνισμών λογοτεχνίας φωτογραφίας σχεδίου, και ζητήματα ανθρωπιστικής  υποστήριξης μεταναστών από τρίτες χώρες. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα ζητήματα βίζας που παρά τις βελτιώσεις εξακολουθεί να παραμένει εμπόδιο στην απρόσκοπτη επικοινωνία των πολιτών στις δύο ακτές του Αιγαίου.

Στο τέλος των εργασιών της συνάντησης δόθηκε συνέντευξη στα τοπικά ΜΜΕ και μέσα σε φιλικό και εγκάρδιο κλίμα γιορτάστηκε η επέτειος των 15 χρόνων δράσης της «ΣΥΝΥΠΑΡΞΗΣ»

 

Μοιράσου το άρθρο!