Κοινωνία

06/02/2022 - 08:40

Μυτιλήνη: Όχι στη θανατοπολιτική των συνόρων

Συγκέντρωση ενάντια στις επαναπροωθήσεις διοργανώθηκε το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου, τστη πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη, στο πλαίσιο του διεθνούς τριημέρου κινητοποιήσεων κατά των επαναπροωθήσεων, στις 4, 5 και 6 Φεβρουαρίου.

Μαζευτήκαμε στην Πλατεία Σαπφούς, στα πλαίσια του διεθνούς  τριημέρου κινητοποιήσεων κατά των επαναπροωθήσεων. Για να διαμαρτυρηθούμε για την εγκληματική πρακτική της κυβέρνησης των Μητσοτάκη, Μηταράκη, σε βάρος των προσφύγων/μεταναστών. 

Δώσαμε το παρών. Κόσμος που δεν αντέχει και δεν κάνει τα στραβά μάτια στις απάνθρωπες πρακτικές των επαναπροωθήσεων. Κόσμος που δεν αποδέχεται αυτό το συνεχές εκκρεμές μεταξύ ζωής και θανάτου στο Αιγαίο και στον Έβρο.  

 

«Δεν πρέπει να επιτρέψουμε τις κοινωνίες μας να εξοικειωθούν με τον θάνατο, να συνηθίσουν αυτή τη βαρβαρότητα, να ανεχτούν τα εγκλήματα που γίνονται στον τόπο τους. Η βία και οι παράνομες πρακτικές δεν είναι αποκομμένες από όσα σήμερα αντιμετωπίζει η Ελλάδα και η Ευρώπη. Αποτελούν μέρος της απαξίωσης της ανθρώπινης ζωής, της περιστολής των δημοκρατικών δικαιωμάτων, του περιορισμού των δημόσιων χώρων, της κινηματικής δράσης», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η «Κίνηση Δράση και Μνήμη», που έκανε το κάλεσμα της σημερινής κινητοποίησης.

Είμαστε παρόντες. Θα συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες, να μιλάμε, να αντιδράμε και να τους καταγγέλλουμε. Για τις επαναπροωθήσεις, Για τα απάνθρωπα στρατόπεδα συγκέντρωσης που θέλουν να φτιάξουν. Δεν πρόκειται να  συμβιβαστούμε με την πολιτική του θανάτου. Δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε με την εγκληματική θανατοπολιτική των συνόρων. 

 

mplokia.gr 

Μοιράσου το άρθρο!