Κοινωνία

09/09/2015 - 23:32

Μυτιλήνη: οι φασίστες γύρισαν πίσω στις τρύπες τους !

Σήμερα το απόγευμα υπήρχε κάλεσμα από την  «Πατριωτική Κίνηση Μυτιλήνης», μια κίνηση που δημιουργήθηκε μέσα από το facebook με την στήριξη τοπικής ιστοσελίδας με στόχο να εκφραστούν οι "αγανακτισμένοι πολίτες" ενάντια στους πρόσφυγες.

 
Το κάλεσμα έλεγε: 
 
 
 
 
 
 
 
Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα συγκεντρώθηκαν 40  περίπου άτομα στο Πάρκο Αγίας Ειρήνης.  
 
Στο ίδιο σημείο υπήρχαν  δύο διμοιρίες ΜΑΤ καθώς ταυτόχρονα  υπήρχε αντι-συγκέντρωση στο άγαλμα του Μυρογιάννη στο πάρκο Αγίας Ειρήνης από 100 περίπου ακτιβιστές και αλληλέγγυους στους πρόσφυγες. Λίγο πριν τις 9 η συγκέντρωση  της «Πατριωτικής Κίνησης Μυτιλήνης» διαλύθηκε αφού προηγουμένως πραγματοποίησε πορεία μέχρι το κτήριο της Περιφέρεριας με σύνθημα "η Λέσβος θα μείνει Ελληνική"
 
Οι αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες έκαναν πορεία προς την οδό Βουρνάζων με κεντρικό σύνθημα "Φασίστες πίσω στις τρύπες σας".  
 
Στο πάρκο Αγίας Ειρήνης  μέχρι αργά το βράδυ παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.
 
Πριν από λίγο η σελίδα της «Πατριωτική Κίνηση Μυτιλήνης»  (αρχική ονομασία Πατριωτική Ένωση Λέσβου)  στο facebook διαγράφηκε (δεν γνωρίζουμε αν το έκαναν οι δημιουργοί της σελίδας ή κατέβηκε από το facebook λόγω ρατσιστικού περιεχομένου).
 
 
 
και η Μυτιλήνη της αλληλεγγύης  (Ανθή Παζιάνου / Εφημερίδα των Συντακτών)
Νωρίτερα στις 12 το μεσημέρι η Κοινωνική Κουζίνα «Ο άλλος άνθρωπος» μαγείρεψε για τους πρόσφυγες, ενώ οι εθελοντές της «Συνύπαρξης και επικοινωνίας στο Αιγαίο» μαζί με πρόσφυγες καθάρισαν το πάρκο, όπου είχε δημιουργηθεί πρόχειρος καταυλισμός. Αξίζει να σημειωθεί ότι ελαττώνεται σε μεγάλο βαθμό ο αριθμός των προσφύγων μετά την τοποθέτηση αρκετών υπαλλήλων για την καταγραφή τους-απαραίτητη διαδικασία για να μπορέσουν να ταξιδέψουν.

Μοιράσου το άρθρο!