Κοινωνία

18/01/2012 - 07:55

Μυτιλήνη: Παρέδωσαν τα χαράτσια τους στη ΔΕΗ !!!

href="/lesvosnews.net/sites/default/files/2012/01/image001.jpg">

Πρώτη παράδοση των δηλώσεων για το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ από το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, τα σωματεία Οικοδόμων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Επισιτιστικών, τα Συνταξιουχικά Σωματεία ΙΚΑ ΤΕΒΕ-ΟΕΕ και ΝΑΤ, το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, το Σύλλογο Προοδευτικών Γυναικών, τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Από το πρωί της Τρίτης 17/01/2012  κλιμάκιο του ΠΕΚ συναντήθηκε με τους εργαζόμενους στον εργολάβο, τόνισε ότι το ρεύμα όπως το νερό κλπ αγαθά είναι κοινωνικά αγαθά και στις σημερινές συνθήκες όσο ποτέ άλλοτε είναι απαραίτητο ακόμα και για την ιδία την ζωή ορισμένων συνανθρώπων μας και κανένας δεν νομιμοποιείται να το στερήσει από κάποιον ποσό μάλλον όταν η στέρηση του εξαρτάται από εκβιασμούς που χρησιμοποιούνε για την αρπαγή χρημάτων από την λαϊκή οικογένεια για λογαριασμό των ληστών του ιδρώτα του λαού μας τοκογλύφους χρηματιστές . Κανένας νόμος καμία υπουργική εντολή κανένας εκβιασμός της συγκυβέρνησης των κομμάτων της πλουτοκρατίας δεν μπορεί να υπερίσχυση του καθήκοντος και της υποχρέωσης που έχουμε απέναντι στου συναδέλφους τους συνανθρώπους μας να εμποδίσουμε την στέρηση του κοινωνικού αγαθού που λέγετε Ηλεκτρικό ρεύμα Συζήτησε μαζί τους και τους κάλεσε να μην κόψουν σε κανένα το ρεύμα γιατί δεν πλήρωσαν το χαράτσι. Να μην επιμένουν για διακοπή εκεί όπου μπαίνουν μπροστά τους λαϊκές επιτροπές και γενικά ακόμα και για λόγο χρέους στη ΔΕΗ, που έχουν στα χέρια τους για διακοπή. Να ενημερώνουν την οικογένεια πριν επιχειρήσουν τη διακοπή .
Στις 10.30 το πρωί πλήθος εργαζομένων και νεολαίας, μετά από συγκέντρωση που έγινε μπροστά στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ, αντιπροσωπεία του ΠΕΚ και των σωματείων, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ και Συλλόγου Προοδευτικών Γυναικών Λέσβου, παρέδωσε τις πρώτες 300 περίπου αποδείξεις πληρωμής μόνο ρεύματος και δημοτικών τελών, μαζί με τη δήλωση ό,τι σε καμιά περίπτωση αυτά τα λεφτά που κατατέθηκαν δεν είναι για την πληρωμή του χαρατσιού.
Επίσης στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και ο Βουλευτής του ΚΚΕ Σταύρος Σκοπελίτης δηλώνοντας την στήριξη και την συμμετοχή του στις οποίες εκδηλώσεις και ενέργειες του οργανωμένου ταξικού κινήματος των συσπειρώσεων του ΠΑΜΕ ΠΑΣΥ ΠΑΣΕΒΕ ΜΑΣ και ΟΓΕ.

 

Μυτιλήνη,Λέσβος, Lesvosnews, Lesvos news

-------------------------

 

Μοιράσου το άρθρο!