Κοινωνία

18/11/2014 - 07:09

Μυτιλήνη, πορεία για το Πολυτεχνείο: μεγάλη συμμετοχή διαδηλωτών και... αστυνομικών!

yle="text-align: justify;">Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε και στη Μυτιλήνη η πορεία για την 41η Επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείο. Πάνω από 1000 άτομα βρέθηκαν στην πλατεία Σαπφούς λίγο μετά τις 7 το απόγευμα. Μεγάλος ήταν και ο αριθμός των αστυνομικών δυνάμεων! (Πρέπει να ήρθε στη Μυτιλήνη όλη η αστυνομική δύναμη του νησιού, χρόνια είχαμε να δούμε τέτοια μέτρα εκ μέρους της Αστυνομικής Δ/νσης Λέσβου). Μετά το τέλος των ομιλιών τα μέλη του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ  κατευθυνθήκαν στο άγαλμα  του Μυρογιάννη όπου κατάθεσαν στεφάνια και στη συνέχεια απομακρύνθηκαν. Ο μεγάλος όγκος της πορείας  συνέχισε προς την οδό Καβέτσου, στη οδό Σμύρνης και ξανά στην Προκυμαία.  Οι αστυνομικές δυνάμεις (έχοντας πλέον την «εμπειρία» από τα προηγούμενα επεισόδια με τον τραυματισμό 7 αστυνομικών) δεν επέτρεψαν σε κανέναν να πλησιάσει την είσοδο των γραφείων της Χρυσής Αυγής στην οδό Ικτίνου. Πάνω από 30 αστυνομικοί με πλήρη εξάρτηση στην είσοδο της πολυκατοικίας  φρόντισαν για την ασφάλεια των γραφείων της Χρυσής Αυγής.
Η παρουσία των ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων και στην οδό Νιάνια προκάλεσε τις αντιδράσεις των διαδηλωτών όπου με συνθήματα κατά της αστυνομίας και της Κυβέρνησης έδωσαν τη δική τους απάντηση.
Ομάδα νεαρών διαδηλωτών συγκεντρώθηκε στο υπό κατάληψη κτίριο της ΑΤΕ του τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας λίγο πριν την πορεία  και από την αρχή τέθηκε υπό τη διαρκή παρακολούθηση των αστυνομικών μονάδων.
Το σημαντικό ήταν για άλλη μια φορά η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου κόντρα σε όλους αυτούς που θέλουν να μετατρέψουν το Πολυτεχνείο σε μια απλή γιορτή. Ο αγώνας ενάντια σε κάθε χούντα έχει συνέχεια...

 

 

(φωτογραφίες: Γιώργος Παπαδόπουλος)

Μοιράσου το άρθρο!