Κοινωνία

06/03/2012 - 23:35

Μυτιλήνη: Το πρωί Λιμενικός τη νύχτα… επιχειρηματίας

Με επιχειρηματικές δραστηριότητες και «εξτραδάκια» ως δισκοθέτης, κοινώς DJ, σε νυχτερινά μαγαζιά, επέλεξε να ενισχύει το μηνιαίο εισόδημα του, παρανόμως, ένας λιμενικός.

Έχοντας την κάλυψη των αρχών της Λέσβου, ως γόνος οικογένειας με παράδοση στην τοπική αυτοδιοίκηση, συνδύαζε τη δουλειά με τη διασκέδαση και επί πολλά χρόνια, επιδίδονταν σε ξέφρενα πάρτι με μοντέλα, διάσημους, εκπροσώπους της τοπικής ελίτ, ξεχνώντας να λογοδοτήσει σε κάποιον ανώτερο του ή να επιδείξει ευθιξία και να παραιτηθεί.

Το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι η «ιστορία» του λιμενικού… by night έγινε γνωστή μετά από μια διαμάχη, οικονομικής φύσεως, με συνεταίρους του. Αν και διετάχθη ΕΔΕ, έλαβαν ενημέρωση -από το 2010- η τότε πολιτική ηγεσία του υπουργείου θαλασσίων υποθέσεων, με επικεφαλής τον κ. Διαμαντίδη και την κα Τσουρή, αλλά τελικά η υπόθεση έμεινε στο συρτάρι.

Ο Λιμενικός που «ξεσήκωνε» το νησί της Λέσβου

Πάρτι, κοσμικές παρουσίες, νυχτοπερπατήματα, παχυλά εισοδήματα, κομπίνες, είναι μερικές λέξεις που θα μπορούσαν να περιγράψουν τον «βίον και την πολιτεία» του Καραθανάση Γιώργου, ορκισμένου να φυλάσσει τα θαλάσσια σύνορα της χώρας. Όπως θα δείτε από τις φωτογραφίες και τα τοπικά δημοσιεύματα ο καταγγελλόμενος, χρησιμοποιώντας και το nickname… Ιβάν, διασκέδαζε τους επισκέπτες του νησιού.

Η κομπίνα…

Ως λιμενικός, ο καταγγελλόμενος, δεν θα μπορούσε να φαίνεται ως εταίρος στο κλαμπ ΑΜΜΟΣ της εταιρείας «Γ. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε». Έτσι, η επιχείρηση συστάθηκε μεταξύ του Γ. Σωτηρόπουλου και αρχικά στο όνομα της αδελφής του Λιμενικού και στη συνέχεια της… πεθεράς του. Μετά από μικρό χρονικό διάστημα, ο αφανής εταίρος βρήκε αγοραστή για το μερίδιο του. Σαν διαχειριστής ο κ. Σωτηρόπουλος υπέγραψε τρεις επιταγές, το μαγαζί εμφάνισε περιορισμένα έσοδα, οδηγείται σε απόγνωση, διατρέχοντας τον κίνδυνο να χάσει το σπίτι του και ο Λιμενικός έχοντας λάβει την αποζημίωσή του… παρείχε τις υπηρεσίες του σε διπλανό μαγαζί ως DJ, εμφανώς ικανοποιημένος με το deal…

Παρότι κλήθηκαν μάρτυρες για κατάθεση από τον κεντρικό λιμενάρχη Μυτιλήνης η ΕΔΕ γιατί δεν ολοκληρώθηκε; Για ποιο λόγο δεν αποδόθηκαν ευθύνες; Εφόσον ο λιμενικός επιθυμούσε να δραστηριοποιείται τη νύχτα, γιατί δεν παραιτούνταν ώστε να αναπληρωθεί από κάποιον άλλον που επιθυμεί να καταταχτεί στο Λ.Σ.;

πηγη: zougla.gr

Μοιράσου το άρθρο!