Κοινωνία

03/05/2012 - 16:52

Μυτιλήνη: βρώμικη πόλη και ...ρουσφέτια για ειδικούς συμβούλους!!!

Αποκαλυπτικό το ρεπορτάζ της ΕΡΑ Αιγαίου (Ηλίας Μαραβάς) για τα προβλήματα με τη καθαριότητα στη πόλη της Μυτιλήνης. Την ίδια ώρα  στην ιστοσελίδα του Δήμου είχε αναρτηθεί η προκήρυξη για 4 ειδικούς συμβούλους (αιτήσεις μέχρι 10 Μάη) ... ξέρετε αυτούς τους συμβούλους που  πρώτα τους προσλαμβάνουν και μετά βγάζουν την προκήρυξη ώστε να δείξουμε διαφάνεια... κριτήριο πρόσληψης το βιογραφικό!!! Ασφαλώς και οι ειδικοί σύμβουλοι δεν θα ασχοληθούν με τη καθαριότητα ...είναι κυριλέ ρουσφέτια !!!
Σύνταξη : Ηλίας Μαράβας

Εκτός ελέγχου φαίνεται να είναι η κατάσταση με τα σκουπίδια ακόμα και σε κεντρικά σημεία στην πόλη της Μυτιλήνης. Καθημερινά αρκετοί ακροατές της ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ είτε τηλεφωνικά είτε με φωτογραφίες επισημαίνουν σημεία και περιοχές της πόλης που θυμίζουν σκουπιδότοπους.

Οι περιοχές για τις οποίες δεχθήκαμε παράπονα ακροατών είναι η Λαγκάδα, η Επάνω Σκάλα, η Χρυσομαλλούσα, η περιοχή πέριξ του αγάλματος της Ελευθερίας στο Λιμάνι, ο χώρος στάθμευσης στο εμπορικό λιμάνι. Επιπρόσθετα δεν φαίνεται μέχρι στιγμής να έχει υπάρξει μέριμνα για τα άγρια χόρτα σε παιδότοπους με χαρακτηριστικό παράδειγμα το Πάρκο Χατζηδήμου.

«Είμαστε σε απόγνωση. Το προσωπικό της καθαριότητας για όλο το νησί είναι μόλις 110 άτομα τη στιγμή που μόνο ο πρώην Δήμος Μυτιλήνης διέθετε πριν δύο χρόνια 150 άτομα» δήλωσε ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Ηλίας Κουνιαρέλλης και συνέχισε «κατανοούμε τα παράπονα των συμπολιτών μας και τις τελευταίες ημέρες έχουμε κάνει έναν αγώνα δρόμου σε Μανταμάδο, Ερεσό και Μόλυβο για να είναι καθαρά για τους επισκέπτες. Διαθέσαμε εργάτες από τη Μυτιλήνη για να σώσουμε την κατάσταση. Δυστυχώς οι προσλήψεις μέσω του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας  ανεστάλησαν για μετά τις εκλογές και μέχρι τότε θα συνεχίσουμε με τα λίγα άτομα που διαθέτουμε.» Σχετικά με το κόψιμο των χόρτων ο κ. Κουνιαρέλλης απάντησε: «Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου το κόψιμο των αγριόχορτων δεν θα δοθεί σε εργολάβους και θα το αναλάβουμε εξ' ολοκλήρου εμείς. Έχουμε προμηθευτεί τα μηχανήματα αλλά και εδώ υπολογίζαμε στους εργάτες 5μηνης σύμβασης, των οποίων οι προσλήψεις θα γίνουν μετά τις εκλογές.» Ο κ. Κουνιαρέλλης διευκρίνισε πως ο χώρος του λιμανιού είναι στη δικαιοδοσία του Λιμενικού Ταμείου.

Δείτε τη ρουσφετολογική προκήρυξη για τους ειδικούς συμβούλους:

Μοιράσου το άρθρο!