Κοινωνία

22/11/2019 - 06:12

Μυτιλήνη:Κινητοποίηση των συνταξιούχων για το Ασφαλιστικό στις 30 Νοέμβρη

Πανσυνταξιουχική συγκέντρωση το Σάββατο 30 Νοέμβρη διοργανώνουν στη Μυτιλήνη η Παλλεσβιακή Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Λέσβου, η Ένωση Συνταξιούχων ελεύθερων επαγγελματιών ΟΑΕΕ Λέσβου, η Ένωση συνταξιούχων ΝΑΤ Λέσβου, η Ένωση συνταξιούχων ΔΕΗ Αρχιπελάγους και η τοπική επιτροπή συνταξιούχων ΕΛΤΑ Βορείου Αιγαίου.

Η κινητοποίηση θα γίνει στο παλιό Εργατικό Κέντρο Λέσβου (στο λιμάνι), επί της οδού Κομνηνάκη 43 στις 11 το πρωί.

Σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν:

«Να βροντοφωνάξουμε να σταματήσει πια αυτή η κοροϊδία και ο εμπαιγμός που γίνεται σε βάρος των συνταξιούχων απ' την κυβέρνηση, που προεκλογικά ως αντιπολίτευση έλεγε ότι τα προβλήματα των συνταξιούχων θα βρουν τη λύση τους. Συνεχίζοντας στα χνάρια της προηγούμενης, ακολουθεί την ίδια πολιτική.

Οι συνταξιούχοι που έχουν δεχθεί τα περισσότερα βάρη ισοπεδώνονται και όπως φαίνεται θα έχουμε νέο γύρο επίθεσης σε ότι έχει απομείνει. Πρέπει να δώσουμε το μαχητικό παρόν και να απαιτήσουμε:

- Άμεσα να καταβληθούν τα αναδρομικά από τις περικοπές που έγιναν στις συντάξεις μας. Αναπλήρωση των απωλειών.

- Άμεσα να καταβληθούν οι 13η και 14η σύνταξη με τα επιδόματα αδείας.

Παρ' όλες τις αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας από το 2015, που αρνούνται να υλοποιήσουν και κοροϊδεύουν τον κόσμο καθημερινά από τις τηλεοράσεις, αφού άλλοι υπουργοί της κυβέρνησης λένε θα το δούνε το ζήτημα, άλλοι κυβερνώντες είναι ήξεις αφήξεις. Δεν θέλουμε μερίσματα πείνας που και αυτά είναι λεφτά από τους συνταξιούχους. Κοκορεύονται συνεχώς για τους στόχους των πλεονασμάτων που πετυχαίνουν αδειάζοντας τις τσέπες μας και μετατρέποντας τις συντάξεις μας σε προνοιακά επιδόματα. Βγαίνουν και λένε χωρίς ντροπή και τσίπα και οι προηγούμενοι και οι σημερινοί, που ψήφισαν τα μνημόνια και αλληλοκατηγοριούνται ότι στο μέλλον θα εξετάσουν το θέμα των αναδρομικών και αυτό θα εξαρτηθεί από τα δημοσιονομικά του κράτους και την αύξηση του ΑΕΠ. Όμως οι συνταξιούχοι τους πήραμε χαμπάρι.

Η ακρίβεια και η ανεργία σπάζει κόκκαλα. Αυτό που επικαλούνται συνέχεια είναι η μηδαμινή μείωση του ΕΝΦΙΑ, η οποία με την αύξηση των αντικειμενικών αξιών στα ακίνητα το 2020, ο τρισάθλιος αυτός φόρος, θα φτάσει στα ύψη.

Από το 1954 οι ασφαλιστικές εισφορές γίνονται βορά στα αρπακτικά του μεγάλου κεφαλαίου, μέσα από τα χρηματιστήρια και με διάφορους τρόπους. Έχουμε χάσει από τα ταμεία μας δισεκατομμύρια λεφτά δικά μας από τον ιδρώτα μας, τη δουλειά τόσων ετών, ρουφάνε καθημερινά το αίμα μας με το καλαμάκι.

Ζητάμε δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Μόνιμους γιατρούς όλων των ειδικοτήτων. Δωρεάν φάρμακα για όλους και όχι γενόσημα, που τα έχουμε ανάγκη και δεν μπορούμε να πληρώσουμε ούτε τη συμμετοχή μας πλέον.

Ζητάμε επίσης κατάργηση των κρατήσεων για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από τις συντάξεις μας, αφού το 4% το έκαναν 6% και στην επικουρική σύνταξη 6%,γιατί τα έχουμε πληρώσει σαν εργαζόμενοι με τις ασφαλιστικές εισφορές.

Επάνδρωση του Νοσοκομείου και των μονάδων Υγείας με γιατρούς ειδικοτήτων και νοσηλευτικό προσωπικό. Πλήρη λειτουργία των κλινικών του Νοσοκομείου και των μονάδων Υγείας, που σήμερα υπολειτουργούν και κινδυνεύουν με κλείσιμο».

Μοιράσου το άρθρο!