Κοινωνία

05/03/2012 - 14:55

Μυτιλήνη:Συγκινητική προσφορά στο Νοσοκομείο για τη μνήμη της κόρης τους

yle="text-align:justify;">Αξιέπαινη προσφορά οικογένειας από την Αγία Παρασκευή προς το «Βοστάνειο» στη μνήμη της κόρης τους, που πέθανε πριν 8 χρόνια στην Αμερική. Με δύο υπερσύχρονα μόνιτορ, αξίας 6.000 €, θα ενισχυθεί η καινούργια μονάδα εμφραγμάτων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης μετά την απόφαση του Παναγιώτη και της Μαριάνθης Καλογήρου, να προχωρήσουν σε δωρεά εις μνήμην της κόρης τους, Ροδόκλειας Καλογήρου Λάμπου,την οποία έχασαν σε νεαρή ηλικία πριν από 8 χρόνια στην Αμερική, όπου και ζούσαν.

Το ζεύγος Καλογήρου, που ζει πλέον μόνιμα στην Αγία Παρασκευή, πληροφορήθηκε από τα ΜΜΕ για τη δημιουργία της νέας μονάδας και τις ανάγκες για σύγχρονα μηχανήματα. «Αμέσως αποφασίσαμε να συνεισφέρουμε, προκειμένου να έχουν οι γιατροί τη δυνατότητα να σώζουν ζωές συμπατριωτών μας» είπε στην ΕΡΑ Αιγαίου η Μαριάνθη Καλογήρου συμπληρώνοντας πως: «το κάνουμε με μεγάλη χαρά, είναι ο καλύτερος τρόπος να τιμήσουμε τη μνήμη της κόρης μας, που στη δική της περίπτωση οι γιατροί δεν πρόλαβαν να τη σώσουν».

Την ικανοποίηση του για την εξέλιξη εξέφρασε και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Δημήτρης Κατσιφαράκης, ευχαριστώντας την οικογένεια Καλογήρου. Ο κ. Κατσηφαράκης αναφέρθηκε στη λειτουργία της μονάδας λέγοντας πως «ανταποκρίνεται άψογα στο σκοπό της μέχρι τώρα, συμβάλλοντας στην αναβάθμιση των παροχών υγείας στο νησί. Τις προηγούμενες μέρες μάλιστα αντιμετωπίστηκε αποτελεσματικά η περίπτωση εμφράγματος σε ένα 23χρονο χωρίς να χρειαστεί να μεταβεί στην Αθήνα. Με τα καινούργια μόνιτορ οι γιατροί αποκτούν ακόμα μεγαλύτερες δυνατότητες και γι' αυτό αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στην οικογένεια Καλογήρου».

Η κ. Καλογήρου εξέφρασε την επιθυμία της, μόλις ολοκληρωθεί η τοποθέτηση των μόνιτορ να επισκεφθεί τη μονάδα μαζί με τον 18 χρονο εγγονό της, γιο της Ροδόκλειας Καλογήρου Λάμπου.

 

πηγη: ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ / Ηλίας Μαραβάς

Μοιράσου το άρθρο!