Κοινωνία

14/10/2011 - 12:21

Να δείξουμε ότι είμαστε Άνθρωποι...!

Γράφει: Γιακουμή Πέλλη/ εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ 14/10/2011

Τραπεζικός λογαριασμός για την ενίσχυση του αβάπτιστου αγοριού που πάσχει από λευχαιμία αποφάσισε να ανοιχτεί το Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου

Πριν από λίγες ημέρες, στις 3 Οκτωβρίου, το μικρό αβάπτιστο αγοράκι που έχει συγκινήσει στην κοινωνία της Μυτιλήνης καθώς πάσχει από λευχαιμία και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο «Ελπίδα», γιόρτασε τα πρώτα του γενέθλια. Το «Χαμόγελο του Παιδιού» οργάνωσε ένα πάρτυ-έκπληξη μέσα στο Νοσοκομείο, για να κάνει χαρούμενη αυτή την ιδιαίτερη μέρα της ζωής του και να του δώσει έτσι κουράγιο να συνεχίσει τη δύσκολη μάχη με την ασθένεια. Η οικονομική κατάσταση της οικογένειάς του είναι πολύ δύσκολη, ενώ προχθές το θέμα απασχόλησε και το Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς με πρωτοβουλία της δημοτικού συμβούλου Σοφίας Δόλκα αποφασίστηκε τελικά ν’ ανοιχτεί ένας λογαριασμός στο όνομα του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, για την οικονομική ενίσχυση του παιδιού.

Πριν από ένα μήνα περίπου έγραψε το «Ε» για την περιπέτεια του μικρού παιδιού της οικογένειας Βουδούρη, που νοσηλεύεται στο Ογκολογικό Νοσοκομείο «Ελπίδα» με λευχαιμία, υποβάλλεται σε χημειοθεραπείες, ενώ η οικογένειά του καλείται να καλύψει τα έξοδα για εξετάσεις οι οποίες πραγματοποιούνται σε εξωτερικά εργαστήρια και κοστίζουν. Από την άλλη μεριά, οι οφειλές στις δόσεις για το σπίτι της οικογένειας απειλούν να τους οδηγήσουν στο δρόμο! Η ιστορία του αγοριού έγινε αρχικά γνωστή μέσω της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης Facebook και μάλιστα είχε ανοιχθεί και τραπεζικός λογαριασμός για την ενίσχυση της οικογένειας. Ο λογαριασμός αυτός, όμως, έκλεισε μέσα σε λίγες ημέρες, υπό το φόβο να επαναληφθεί η ιστορία του άτυχου Παναγιώτη Βασιλέλλη όταν η Τράπεζα «δέσμευσε» το ποσό που είχε συγκεντρωθεί από προσφορές Μυτιληνιών, κρίνοντας ως μη νόμιμο τον ερανικό λογαριασμό. Για την ανάγκη στήριξης της οικογένειας στην περιπέτεια που ζει, μίλησε στο Δημοτικό Συμβούλιο η δημοτική σύμβουλος Σοφία Δόλκα. Η ίδια πρότεινε, μάλιστα, να δώσουν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι την αντιμισθία που θα λάβουν για τη συμμετοχή τους στην προχθεσινή συνεδρίαση, ώστε να συγκεντρωθεί ένα ικανοποιητικό ποσό, που θα βοηθήσει άμεσα την οικογένεια. Αντιπροτάθηκε, όμως, από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ν’ ανοιχτεί ένας κοινός λογαριασμός στο όνομα του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου (Χρ. Κορδώνης, Στρ. Κυρατζής, Β. Χοχλάκα) και της κ. Δόλκα, που έφερε το θέμα, ώστε να συγκεντρωθούν εκεί χρήματα, που θα διατεθούν στην οικογένεια.

Συγκεκριμένα ανοίχτηκε λογαριασμός στην Αγροτική Τράπεζα (ΑΤΕ) με αριθμό

355 01 05848958.

Ομόφωνη απόφαση «Ήταν μια ομόφωνη απόφαση, θεωρήσαμε ότι μπορούμε να πάρουμε πρωτοβουλία ως Δημοτικό συμβούλιο να βοηθήσουμε αυτή την οικογένεια και μπορεί από σήμερα ο κάθε πολίτης να προσφέρει ό,τι ποσό επιθυμεί και μπορεί για να βοηθήσει. Βάλαμε τα ονόματα των μελών του προεδρείου και της κ. Δόλκα για να υπάρχει πλήρης διαφάνεια και φροντίσαμε να μη βάλουμε όνομα οικογένειας, ώστε να μην “μπλοκαριστεί” σαν ερανικός. Εμείς από εκεί και πέρα θα διαθέσουμε το ποσό που θα συγκεντρωθεί για το σκοπό αυτό», δήλωσε στο «Ε» ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Χρήστος Κορδώνης. Η Σοφία Δόλκα, η οποία ενημερώθηκε για το πρόβλημα της οικογένειας και πρότεινε στο Δημοτικό Συμβούλιο να βοηθήσει, είπε στο «Ε»: «Απ’ όσο γνωρίζω, τα οικονομικά της οικογένειας αυτής είναι πάρα πολύ δύσκολα. Το παιδί υποβάλλεται σε χημειοθεραπείες και οι εξετάσεις που πρέπει να κάνει κάθε τόσο κοστίζουν, γι’ αυτό σκέφτηκα ότι πρέπει κάτι να κάνουμε και εμείς. Δεδομένου ότι ο Δήμος δε διαθέτει πόρους, εγώ πρότεινα εμείς ως δημοτικοί σύμβουλοι να διαθέσουμε την αντιμισθία μιας συνεδρίασης. Εμείς ως δημοτικό συμβούλιο πρέπει να κάνουμε την αρχή και ελπίζω και ο κόσμος να βοηθήσει και να στηρίξει την προσπάθεια.»

Μοιράσου το άρθρο!