Κοινωνία

10/10/2016 - 07:23

Να σταματήσει το bullying στην πρώην Πρόεδρο του 8ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης

yle="text-align: justify;">Πρόσωπο πρωταγωνιστής στα όσα έγινα στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης είναι η κα Μαρία Κουρδουσά.

Η κα Μαρία Κουρδουσά ήταν  Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 8ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης. Αξίζει να τονιστεί ότι δεν είχε εκλεγεί για τη σχολική χρονιά 2016-2017 αλλά τη σχολική χρονιά 2015-2016 και παρέμεινε στη θέση της μετά από έκκληση των γονέων.
Η κα Μαρία Κουρδουσά ήταν παρούσα όταν μερίδα γονέων έβαζε το λουκέτο στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης και με δηλώσεις της είχε εκφράσει τη διαφωνία της να φοιτήσουν προσφυγόπουλα στο σχολείο.
Μετά το σάλο που δημιουργήθηκε η κα Μαρία Κουρδουσά άλλαξε θέση , παραιτήθηκε από τη θέση της Προέδρου και δήλωσε «Προσπάθησα από την αρχή να πείσω τους υπόλοιπους γονείς ότι πρέπει να περιμένουμε την ενημέρωση για το ζήτημα. Δυστυχώς η ανεξέλεγκτη αντίδραση ορισμένων δεν μου άφησε περιθώριο για καμία άλλη ενέργεια. Νιώθω ντροπή για τις εικόνες που κυκλοφόρησαν από το σχολείο μας στο οποίο φοιτούν ήδη δεκάδες παιδιά μεταναστών και στο σύνολό τους οι γονείς είναι άνθρωποι οικογενειάρχες και ανεκτικοί. Μεγαλώνω τα παιδιά μου με τις αξίες του σεβασμού, της αλληλεγγύης, και της αγάπης για το συνάνθρωπο. Μπορώ να δικαιολογήσω το φόβο ορισμένων γονέων, αλλά η θέση των προσφυγόπουλων είναι μέσα στα παιδιά γιατί πάνω απ΄όλα είναι παιδιά και μάλιστα προέρχονται από δύσκολες καταστάσεις. αλώ όλους τους γονείς να σκεφτούν πως σε αυτό το σχολειό κάποτε φοίτησαν οι παππούδες μας, οι οποίοι ήταν πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία, και να πράξουν το χρέος τους να βοηθήσουν αυτά τα παιδιά. Θα είναι το καλύτερο μάθημα που θα πάρουν τα παιδιά μας από τα σχολειά».
Αξίζει να τονιστεί ότι η κα Μαρία Κουρδουσά είχε εργασθεί στην ΜΚΟ Save The Children.
 Τα παραπάνω αποτελούν μια αντικειμενική καταγραφή  για τα έργα και τις πράξεις της Προέδρου.
Η αλλαγή στάση της Προέδρου βοήθησε ώστε να εκτονωθεί το κλίμα και έδωσε ένα δυνατό μήνυμα ώστε να καταλάβουν και οι υπόλοιποι γονείς ότι έκαναν λάθος που έβαλαν το λουκέτο. Και αυτή η αλλαγή ίσως να είναι ένας καλός οδηγός για όσους είχαν σκέψεις  για λουκέτα σε άλλα σχολεία της Λέσβου. Ασφαλώς και ο καθένας μπορεί να δώσει εξηγήσεις για αυτή την αλλαγή στάσης της Προέδρου...  από την ειλικρινή αλλαγή έως το φόβο της δικαιοσύνης.  
Αυτό όμως που είναι αισχρό είναι το on-line bullying που υφίσταται η τέως Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 8ου  Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης.  Δεκάδες άρθρα σε ιστοσελίδες με αριστερό προφίλ.... εκατοντάδες υβριστικά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και τα σχόλια φθάνουν και σε επίπεδο απειλών. Όλος αυτός ο δήθεν επαναστατικός σχολιασμός και το ξέσπασμα σε ένα πρόσωπο που αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να προστατευθεί (και είναι και μητέρα παιδιού) είναι αν μη τι άλλο κατακριτέες πράξεις. Πράξεις που τελικά μόνο κόμπλεξ βγάζουν.


Ναι στην κριτική αλλά όχι στον εκφοβισμό, στις βρισιές και στις απειλές.

Ας μην γινόμαστε και εμείς μια από τα ίδια με όσους κατηγορούμε....
 

Μοιράσου το άρθρο!