Κοινωνία

06/04/2020 - 10:53

Νέα δομή μεταναστών στον Καρά Τεπέ - Αναστάτωση στους επιχειρηματίες της περιοχής

Η επιλογή του Δήμου Μυτιλήνης να επιλέξει νέο χώρο στον Καρά Τεπέ όπου θα φιλοξενούνται οι νεοεισερχόμενοι μετανάστες έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις και αναστάτωση σε μια σειρά επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Ο Δήμος Μυτιλήνης απαντώντας στο αίτημα του Υπουργού Μετανάστευσης να υποδείξει ένα χώρο προσωρινής φιλοξενίας των νεοεισερχόμενων μεταναστών που θα τίθενται σε καραντίνα 14 ημερών για τον κορονοϊό,  αποφάσισε να υποδείξει τη δομή που χρησιμοποιούσαν παλαιότερα οι «Γιατροί του Κόσμου» δίπλα από «Μεταφορική».  Ο χώρος αυτός όχι μόνο είναι ακατάλληλος καθώς αν υπάρξει κάποιο κρούσμα θα υπάρχει διασπορά σε όλο τον πληθυσμό αλλά παράλληλα στην ευρύτερη περιοχή βρίσκονται μια σειρά από επιχειρήσεις ( κάποιες είναι μάλιστα και υγειονομικού ενδιαφέροντος) και υπάρχει έντονη ανησυχία σε περίπτωση που οι αφίξεις μεταναστών συνεχιστούν.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες  του Lesvosnews.net περισσότεροι από 30 επιχειρηματίες της περιοχής ετοιμάζουν να δημιουργήσουν σύλλογο με στόχο να μπει τέρμα στην υποβάθμιση της περιοχής. Παράλληλα επιχειρηματίες της περιοχής ετοιμάζουν επιστολή διαμαρτυρίας καθώς διαπιστώνουν ότι μετά τη γνωστή δομή του Καρά Τεπέ (που ήταν προεκλογική υπόσχεση του Δημάρχου ότι θα κλείσει) δημιουργείται άλλη μια νέα δομή που κανείς δεν ξέρει πόσο χρονικό διάστημα θα παραμένει ανοιχτή. Μάλιστα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το Σαββατοκύριακο έγιναν τηλεφωνικές επικοινωνίες μεταξύ των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή ώστε να οργανώσουν τον τρόπο αντίδρασής τους. 

Στη νέα δομή του Καρά Τεπέ έχουν μεταφερθεί οι μετανάστες που ήρθαν τις τελευταίες ημέρες  στο Δήμο Μυτιλήνης.  Γύρω από τη δομή υπάρχει διακριτική αστυνομική επιτήρηση.

Αυτό πάντως που προκαλεί ερωτήματα είναι γιατί δεν επιλέχθηκε ένα κλειστό ξενοδοχείο της Μυτιλήνης ώστε κάθε νέα άφιξη από τους νεοεισερχόμενους μετανάστες να έχει ατομική απομόνωση ώστε σε εμφάνιση πιθανού κρούσματος να μην κολλήσει όλος ο πληθυσμός….

--

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση από τη Λαϊκή Συσπείρωση για τα όσα συμβαίνουν στο Δήμο Δυτικής Λέσβου. 

Μοιράσου το άρθρο!