Κοινωνία

17/05/2021 - 10:08

Νέα κινητή μονάδα ΚΕΘΕΑ στη Μυτιλήνη

Ξεκίνησε από το ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ η λειτουργία της νέας Κινητής Μονάδας Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με έδρα τη Λέσβο, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020».

 

Η Κινητή Μονάδα έρχεται να συμπληρώσει το έργο του ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ στη Μυτιλήνη, που προσφέρει υπηρεσίες στο νησί επί σειρά ετών, ενισχύοντας τους ανθρώπινους πόρους και τις υποδομές του. H νέα Μονάδα στελεχώνεται από διεπιστημονική ομάδα προσωπικού, η οποία θα παρέχει υπηρεσίες σε άτομα που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τα ναρκωτικά, το αλκοόλ ή άλλου είδους εθισμούς, όπως τα τυχερά παιχνίδια και το διαδίκτυο/gaming, καθώς και στο οικογενειακό ή ευρύτερο περιβάλλον τους.

Η Κινητή Μονάδα θα σταθμεύει σε απομακρυσμένες περιοχές του νησιού, διανέμοντας έντυπο ενημερωτικό υλικό και διευκολύνοντας την πρόσβαση σε πρωτοβάθμιες υπηρεσίες. Για όσους το επιθυμούν θα υπάρχει η δυνατότητα κινητοποίησης, συμβουλευτικής και παραπομπής σε θεραπευτικά προγράμματα στην ευρύτερη περιοχή.

Βασικός στόχος της Κινητής Μονάδας είναι και η συστηματική δικτύωση, ενημέρωση και συνεργασία με άλλους φορείς, όπως Κέντρα Υγείας ή άλλες υπηρεσίες σε διάφορες περιοχές του νησιού. Στο πλάισιο αυτό θα έχει τη δυνατότητα να διαμορφώσει σταδιακά ένα δίκτυο συνεργασίας για τη  συστηματική αξιολόγηση και κατάλληλη παραπομπή, ανάλογα με τις ανάγκες και τα αιτήματα των ατόμων που υποστηρίζει.

Όλες οι υπηρεσίες της Κινητής Μονάδας παρέχονται δωρεάν και με σεβασμό στο απόρρητο.

Η κινητή Μονάδα Περιφέρειας Β. Αιγαίου με έδρα τη Λέσβο

χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος

Βορείου Αιγαίου 2014-2020.

 

Ώρες λειτουργίας: 09:00-17:00

Τηλέφωνο: 2251025670

Mail: kinitimonadalesvos@kethea-nostos.gr

Μοιράσου το άρθρο!