Κοινωνία

31/12/2013 - 07:14

Νεκρό αγοράκι 16 μηνών στην Ερεσό - Έσβησε στην αγκαλιά της μητέρας του

yle="text-align: justify;">Γράφει η Ντίνα Βερβέρη / εφημερίδα Τα ΝΕΑ της Λέσβου

Ανείπωτος είναι ο πόνος μιας πολύτεκνης οικογένειας από την Ερεσό που από την μια στιγμή στην άλλη έχασε το αγγελούδι της χωρίς μέχρι σήμερα να γνωρίζει την αιτία θανάτου.

Το 16 μηνών αγοράκι του ζευγαριού, το μικρότερο από τα 4 παιδιά της οικογενείας άρχισε ξαφνικά να ασφυκτιά και να χάνεις τις αισθήσεις του. Μελανιασμένο μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Άντισσας αλλά ήταν αργά.  Το παιδί ήταν κλινικά νεκρό και οι προσπάθειες για ανάνηψή του, δεν είχαν, δυστυχώς κανένα αποτέλεσμα.

Η πολύτεκνη οικογένεια ζει μόνιμα τα τελευταία χρόνια στην Ερεσό, όπου γεννήθηκε ο πατέρας ενώ  η μητέρα κατάγεται από την Τουρκία.  Το τραγικό περιστατικό συνέβη το πρωί της Κυριακής κι ενώ στο σπίτι της οικογένειας ήταν μόνο η μητέρα με το μικρό αγοράκι. Τα άλλα 3 παιδιά είχαν πάει στο σπίτι της γιαγιά τους που τα φροντίζει και μένει λίγα τετράγωνα πιο κάτω,

Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα...

Ξαφνικά, χωρίς το παιδί προηγουμένως να έχει δείξει ότι δεν είναι καλά, βρέθηκε από την μητέρα του σε ημιλιπόθυμη κατάσταση σαν να έχει πάθει ασφυξία και να μην μπορεί να αναπνεύσει. Η γυναίκα προσπάθησε να το επαναφέρει χτυπώντας το στην πλάτη αλλά μόλις είδε ότι οι προσπάθειες της δεν είχαν αποτέλεσμα κάλεσε σε βοήθεια τους γείτονες.  Όμως ούτε όσοι έτρεξαν να βοηθήσουν μπόρεσαν να συνεφέρουν το αγοράκι και στη συνέχεια το μετέφεραν στο Κέντρο Υγείας Αντισσας.

Εκεί βρισκόταν ο γιατρός γενικής ιατρικής Μιχάλης Ρούσσης  ο οποίος δήλωσε στα «Νέα της Λέσβου»:  « Όταν έφεραν το παιδί ήταν ήδη κλινικά νεκρό. Κάναμε ότι μπορούσαμε αλλά δεν υπήρχαν περιθώρια να ανατρέψουμε το κακό. Από την εξέταση που κάναμε δεν διαπιστώσαμε ότι πρόκειται για ασφυξία, γιατί οι αεραγωγοί του μωρού ήταν ανοιχτοί, δεν ακούσαμε κάποιο συριγμό, αν και το οικογενειακό περιβάλλον μας περιέγραψε μια τέτοια κατάσταση.  Αλλά πάλι , κανείς δεν μπορεί να γνωρίσει τι συνέβη αν δεν είναι ιατροδικαστική εξέταση».

Όπως ακούστηκε τις τραγικές αυτές στιγμές του περιστατικού, το μικρό αγοράκι ξέφυγε από την προσοχή της μητέρας του κι αμέσως βρέθηκε σε αυτή την κατάσταση , κάτι που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πιθανώς έβαλε κάποιο μικροαντικείμενο ή παιχνίδι στο στόμα του και πνίγηκε. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτή την ώρα η μητέρα   τάιζε το παιδί και ξαφνικά αυτό παρουσίασε δύσπνοια με αποτέλεσμα να μελανιάζει. Σοκαρισμένη η μητέρα , τα είχε χαμένα και δεν μπορούσε ούτε να μιλήσει στους γιατρούς του Κέντρου Υγείας και να δώσει περισσότερες λεπτομερείς.

Το παιδί έπρεπε να μεταφερθεί στην Αθήνα για νεκροψία αφού το Νοσοκομείο Μυτιλήνης από τον Οκτώβριο δεν διαθέτει ιατροδικαστή.

Μοιράσου το άρθρο!