Κοινωνία

16/03/2023 - 11:00

Νεκρώνουν τα πάντα την Πέμπτη 16 Μαρτίου - Συγκεντρώσεις σε Μυτιλήνη, Καλλονή, Μύρινα

Κάλεσμα από το Εργατικό Κέντρο

ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Γενική Απεργία Πέμπτη 16 Μάρτη

ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ: ΣΕ ΜΥΤΙΛΗΝΗ 11:30 ΣΤΗΝ ΠΛ. ΣΑΠΦΟΥΣ

ΚΑΛΛΟΝΗ 11:30 ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟ  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΜΥΡΙΝΑ ΛΗΜΝΟΥ 10:00 ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΜΥΡΙΝΑΣ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ! ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΣ – ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ!

      Τα θύματα της εγκληματικής πολιτικής, οι φωνές των νεκρών ακούγονται πιο δυνατά από εκατομμύρια στόματα νέων ανθρώπων, εργαζομένων, γονιών!

Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, ζωή με σύγχρονα δικαιώματα με βάση την εποχή μας, καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας.

Μετά τη λαοθάλασσα που κατέκλυσε τη Μυτιλήνη στις 8 Μάρτη, δίνουμε συνέχεια στον αγώνα!

Ορθώνουμε φωνή σε όλο το νησί για να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη!

Ορθώνουμε φωνή για να μη θρηνήσουμε νεκρούς εξαιτίας των τραγικών ελλείψεων στην υγεία και τις υποδομές του νησιού!

Καλούμε όλους τους φορείς των νησιών να δυναμώσουμε τη διεκδίκηση:

  • Για να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση του νερού, που το κάνει ακριβότερο για το λαό και τους αγρότες.
  • Για να έχουμε πλοία σύγχρονα και ασφαλή, με όλο το απαραίτητο προσωπικό.
  • Για να έχουμε φθηνά αεροπορικά και ακτοπλοϊκά εισιτήρια, τακτική σύνδεση με τα άλλα νησιά και την ηπειρωτική χώρα.
  • Για να στελεχωθεί το Βοστάνειο Νοσοκομείο και να επαναλειτουργήσει σε 24ωρη βάση, 7 μέρες την εβδομάδα το Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης.
  • Για να στελεχωθούν όλα τα Κέντρα Υγείας της Λέσβου με μόνιμο προσωπικό και τις απαραίτητες ειδικότητες για να μην εξαρτάται η ζωή μας από το ΑΝ ΤΥΧΕΙ να υπάρχει γιατρός ή οδηγός ασθενοφόρου στο χωριό.
  • Για να στελεχωθεί το Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας της Λήμνου.
  • Για να λυθούν τα ζητήματα ασφαλείας στα λιμάνια των νησιών, όπως του Άη Στράτη και του Εμπορικού Λιμανιού Μυτιλήνης.
  • Για να λειτουργήσει  το Μιχαλέλειο Γηροκομείο στο Πλωμάρι με όλη την απαραίτητη κρατική στήριξη, με πλήρες και μόνιμο προσωπικό. 
  • Για να έχουμε ασφαλή σχολεία για τα παιδιά μας, χωρίς κοντέινερ και σοβάδες να πέφτουν από τα ταβάνια. Για να λυθεί το στεγαστικό ζήτημα των φοιτητών.
  • Για να έχουμε αντισεισμική, αντιπλημμυρική και αντιπυρική προστασία.

 

       Δε φταίει η κακιά η (χ)ώρα για όσα συμβαίνουν. Φταίει το κράτος που υπηρετεί τα συμφέροντα των λίγων, η πολιτική του κόστους οφέλους που θυσιάζει την ασφάλεια μας για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Φταίνε όλες οι κυβερνήσεις που ακολουθώντας αυτήν την πολιτική, έχουν αφήσει την ασφάλεια των νησιωτών στην τύχη.

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΑΓΩΝΑ! ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΘΡΗΝΗΣΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΘΥΜΑΤΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ «ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ» ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!

ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ! ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ! ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΜΥΤΙΛΗΝΗ, ΚΑΛΛΟΝΗ ΚΑΙ ΜΥΡΙΝΑ!

---------

ΑΔΕΔΥ ΛΕΣΒΟΥ

ΚΗΡΥΞΗ 24ωρης ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΠΕΜΠΤΗ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023

 Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., σύμφωνα με την εξουσιοδότηση που έλαβε από το Γενικό Συμβούλιο, αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης Πανδημοσιοϋπαλληλικής Πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης για την Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2023, ενώνοντας τη φωνή των δημοσίων υπαλλήλων με αυτή των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα για να απαιτήσουμε με τη

ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ:

 • να έρθουν στην επιφάνεια οι πραγματικοί ένοχοι του εγκλήματος των Τεμπών και να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπαίτιους.

 • να σταματήσει η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, της εμπορευματοποίησης και της λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, να σταματήσει να αντιμετωπίζεται η προστασία της εργασίας και της ζωής ως κόστος.

Το έγκλημα των Τεμπών δεν θα συγκαλυφθεί. Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, ζωή με σύγχρονα δικαιώματα, ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας. Καλούμε τα Νομαρχιακά Τμήματα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., σε συνεργασία με τα Εργατικά Κέντρα και τους Πρωτοβάθμιους Συλλόγους να οργανώσουν αντίστοιχες συγκεντρώσεις και δράσεις στις πόλεις τους.

ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ την Πέμπτη 16 Μαρτίου.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ. Λέσβου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. μετά την απόφαση της Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί όλους τους εργαζόμενους του Δημοσίου Τομέα, των Ν.Π.Δ.Δ. και των Ο.Τ.Α. της Λέσβου να συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία την Πέμπτη  16 Μαρτίου  2023.

  ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

11:30 π.μ. στην Πλατεία Σαπφούς.

----

ΕΛΜΕ ΛΕΣΒΟΥ

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ ΛΕΣΒΟΥ καλεί σε μαζική συμμετοχή στην 24ωρη, Πανδημοσιοϋπαλληλική - Πανεργατική, Πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση, την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 στις 11:30 στην Πλατεία Σαπφούς.

Μαζί με τους συναδέλφους εργαζόμενους στον Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα, απαιτούμε το έγκλημα των Τεμπών, ως αποτέλεσμα των πολιτικών των ιδιωτικοποιήσεων, της υποστελέχωσης, της εντατικοποίησης και της λογικής του κόστους/κέρδους πάνω από την ασφάλεια και από την ανθρώπινη ζωή, να μην συγκαλυφθεί .

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ:

  • Για ασφαλείς μετακινήσεις των συναδέλφων με πλοία σύγχρονα.
  • Για φθηνά αεροπορικά και ακτοπλοϊκά εισιτήρια, τακτική σύνδεση με τα άλλα νησιά και την ηπειρωτική χώρα.
  • Για να στελεχωθεί το Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας του νησιού. Για ποιοτικές δωρεάν υπηρεσίες υγείας έγκαιρα.
  • Για ασφαλή σχολεία για τα παιδιά, χωρίς κοντέινερ και σοβάδες να πέφτουν από τα ταβάνια. Για προληπτικό έλεγχο των κτηριακών υποδομών, όλων των σχολικών μονάδων του νησιού.
  • Για τη διεκδίκηση αύξησης των μισθών μας, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων.
  • Για μαζικούς μόνιμους διορισμούς και ποιοτική εκπαίδευση, κόντρα στη διάλυση και κατηγοριοποίηση σχολείων, μαθητών και  εκπαιδευτικών με  το σύστημα «αξιολόγησης».

ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΨΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΤΡΑΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ

                                                                                                

 

---

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΛΕΣΒΟΥ

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου συμμετέχει στη γενική απεργία που αποφάσισαν Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες. Καλεί όλους τους αγρότες – κτηνοτρόφους του νησιού να πάρουν μέρος στο αγροτικό συλλαλητήριο που οργανώνει την Πέμπτη 16 Μάρτη. Συγκεντρωνόμαστε όλοι στη Καλλονή στο πάρκο απέναντι από το δημοτικό σχολείο για να ενώσουμε τη φωνή μας με όλους τους εργαζόμενους , τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς επαγγελματοβιοτέχνες, τους συνταξιούχους , τους μαθητές , τους ανέργους.

               Ορθώνουμε ξανά τη φωνή μας σ’ όλο το νησί, για να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη. Να μην θρηνήσουμε ποτέ ξανά νεκρούς εξαιτίας των τραγικών ελλείψεων στην υγεία και στις υποδομές.                                                                            

       Διαδηλώνουμε για να:  

  • Έχουμε ασφαλή μέσα μαζικής μεταφοράς, σύγχρονά και ασφαλή πλοία, με όλο το απαραίτητο προσωπικό.
  • Να έχουμε φτηνά ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τις μετακινήσεις μας σ’ όλη νησιωτική και ηπειρωτική χώρα.
  • Να έχουμε ασφαλές οδικό δίκτυο και αγροτική οδοποιία  σε καλή κατάσταση.
  • Να έχουμε ασφαλή σχολεία για τα παιδιά μας και για να λυθεί το στεγαστικό ζήτημα των φοιτητών.
  • Να έχουμε αντισεισμική, αντιπλημμυρική και αντιπυρική προστασία.
  • Να στελεχωθεί πλήρως το Βοστάνειο νοσοκομείο και να ξαναλειτουργήσει σε 24ωρη βάση όλες τις μέρες τις εβδομάδας το κέντρο υγείας Μυτιλήνης.
  • Να στελεχωθούν όλα τα κέντρα υγείας του νησιού με μόνιμο προσωπικό και τις απαραίτητες υποδομές.
  • Να υπάρχει γιατρός κάθε μέρα στα αγροτικά ιατρεία.
  • Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση του νερού που θα το κάνει είδος πολυτελείας για το λαό και τους αγρότες.

      Φτάνει πια να μπαίνει η ζωή μας στη ζυγαριά του κόστους – οφέλους.

      Φτάνει πια να ζούμε με επιδοτήσεις και επιδόματα, για να μην διαταραχθούν τα κέρδη των λίγων!

         Απαιτούμε ζωή με ασφάλεια και δικαιώματα!

     Όλοι στο συλλαλητήριο την Πέμπτη 16 Μάρτη στις 11:30 στη Καλλονή στο πάρκο απέναντι από το δημοτικό σχολείο.

 

------------

ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ ΛΕΣΒΟΥ

Παίρνουμε τη σκυτάλη από τις μεγαλειώδεις απεργιακές κινητοποιήσεις στις 8/3 και τα συγκλονιστικά συλλαλητήρια στις 12/3. Κλιμακώνουμε με νέα 24ωρη απεργία την Πέμπτη 16/3. 

Είναι ο μόνος δρόμος για να μη συγκαλυφθεί, να μην ξεχαστεί το έγκλημα στα Τέμπη. 

Βάζουμε στο στόχαστρο τους πραγματικούς ενόχους: Το κράτος των λίγων, την πολιτική της εμπορευματοποίησης και των ιδιωτικοποιήσεων που υπηρετούν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις. Την πολιτική που λογαριάζει την υγεία, την ασφάλεια και τη ζωή μας, τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας, σαν κόστος από τη μία και σαν πεδίο κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων από την άλλη. 

Αυτοί είναι οι ηθικοί αυτουργοί για το έγκλημα στα Τέμπη! Για τα δεκάδες εγκλήματα που διαπράττονται καθημερινά σε βάρος μας.

Αυτοί είναι οι πραγματικοί υπεύθυνοι για τους χιλιάδες νεκρούς και την κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας την περίοδο της πανδημίας. Για το γεγονός ότι τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας έχουν ρημάξει από προσωπικό και υποδομές, για την εντατικοποίηση των υγειονομικών, τις μακροχρόνιες αναμονές των ασθενών, την  οικονομική αφαίμαξη του λαού για να βρει την υγειά του. Την ίδια στιγμή η πανδημία μετατράπηκε σε χρυσή ευκαιρία, σε «αγελάδα» μετρητών και κερδών για τους επιχειρηματικούς  ομίλους της υγείας. 

Είναι αδίστακτοι!

Την ίδια ώρα που το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη επιβεβαίωσε με τον πιο τραγικό τρόπο τις οδυνηρές συνέπειες των ιδιωτικοποιήσεων, της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας, η κυβέρνηση φέρνει για συζήτηση και ψήφιση, την Τετάρτη 15/3 στην Ολομέλεια της Βουλής, νομοσχέδιο που ιδιωτικοποιεί το μοναδικό Παιδοογκολογικό κέντρο σε όλη την Ελλάδα!

Παράλληλα η κυβέρνηση προωθεί την απελευθέρωση και του νερού κατά τα πρότυπα των σιδηροδρόμων, την παραπέρα ιδιωτικοποίηση και την ολοκληρωτική παράδοση της ύδρευσης και της αποχέτευσης στα χέρια των μεγαλοεργολάβων και των επιχειρηματικών κολοσσών.

Τώρα πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας για τη ζωή που μας αξίζει!

Οι ζωές μας δεν είναι κόστος! Οι ζωές μας μετράνε! Έχουν αξία!

Συνεχίζουμε ακόμα πιο πολλοί. Ακόμα πιο αποφασισμένοι.

Συμμετέχουμε μαζικά:

  • Στην 24ωρη πανεργατική απεργία την Πέμπτη 16/3 και στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα. Συγκέντρωση στην Πλατεία Σαπφούς στις 11:00πμ. 

-----

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

Ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης καλεί όλες τις γυναίκες της Λέσβου να συμμετέχουν στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου στην απεργιακή συγκέντρωση, για να μη σωπάσουμε μπροστά στην μεγάλη θλίψη αλλά να δυναμώσουμε τον αγώνα όχι μόνο για να μην ξεχαστεί αυτό το έγκλημα, αλλά και για να αποκαλυφθούν οι ένοχοι, οι επιχειρηματικοί όμιλοι, το κράτος τους και όλες τις κυβερνήσεις που στηρίζουν την πολιτική που λογαριάζει ως κόστος την ασφάλεια και την προστασία της ζωής μας, να πληρώσουν όλοι δηλαδή οι «μηχανοδηγοί» αυτής της πολιτικής.

Πυκνώνουμε το ορμητικό ποτάμι του αγώνα και καλούμε τις γυναίκες  να συμμετέχουμε μαζικά στο νέο, μεγάλο συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου Λέσβου, των σωματείων, των φοιτητικών συλλόγων, των μαζικών φορέων, την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 στις 11:30 π.μ. στην πλατεία Σαπφούς.

Δεν θα περιμένουμε το επόμενο έγκλημα!

----

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου, συμμετέχει στη Γενική Απεργία της Πέμπτης 16 Μάρτη, που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ και το Παλλεσβιακό Εργατουπαλληλικό   Κέντρο.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μετά τη μεγαλειώδη απεργία της 8ης Μάρτη. Συνεχίζουμε, για να πάρει πόδι απ' τις ζωές μας, η πολιτική που μετρά την ασφάλεια μας για κόστος.
Απεργούμε, βγαίνουμε στο δρόμο ακόμα πιο μαζικά για να γίνουμε η φωνή όλων των νεκρών, για να μη χαθεί καμία άλλη ζωή εξαιτίας των τραγικών ελλείψεων στις υποδομές και τις μετακινήσεις.
Για να μη θρηνήσουμε θύματα επειδή το νοσοκομείο είναι υποστελεχωμένο και τα κέντρα υγείας παρατημένα στη μοίρα τους.

Καλούμε κάθε εργαζόμενη και εργαζόμενο στον ιδιωτικό τομέα,  να συμμετέχει μαζικά στην απεργία της Πέμπτης και τις συγκεντρώσεις σε Μυτιλήνη και Καλλονή στις 11:30.
Ορθώνουμε φωνή σε όλο το νησί για να μπουν μπροστά οι δικές μας ανάγκες!
Όλοι στην απεργία!

----

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΛΕΣΒΟΥ

ΚΗΡΥΞΗ 24ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ

ΠΕΜΠΤΗ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023

Η εκτελεστική επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης Πανδημοσίουπαλληλικής Πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης για την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023, ενώνοντας την φωνή των Δημοσίων Υπαλλήλων με αυτή των εργαζομένων στον Ιδιωτικό Τομέα για ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕΤΕΤΡΕΨΕ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΣΕ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ – ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΗΝ ΖΥΓΑΡΙΑ ΝΑ ΜΕΤΡΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ. ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΞΑΝΑ Ο ΛΑΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΜΕ ΑΙΜΑ.

ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ (ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – Κ.Ε.Δ.Ε.) συνεχίζεται το ξεπούλημα των Υπηρεσιών ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ.

Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ - Ο ΠΑΛΑΙΟΣ ΣΤΟΛΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ – Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ έχουν σαν αποτέλεσμα τα τελευταία χρόνια να θρηνούμε 65 θύματα και εκατοντάδες τραυματίες στην Καθαριότητα.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ ΣΤΙΣ 11:30 π.μ.

 

-----

Σύλλογος Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Λέσβου

24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ

Συγκέντρωση στις 11.30 στην Πλατεία Σαπφούς

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Λέσβου συμμετέχει στην Πανεργατική 24ωρη Απεργία της Πέμπτης 16 Μαρτίου για να απαιτήσουμε:

·       Να έρθουν στην επιφάνεια οι πραγματικοί ένοχοι του εγκλήματος των Τεμπών και να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπαίτιους.

·       Να σταματήσει η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, της εμπορευματοποίησης και της λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, να σταματήσει να αντιμετωπίζεται η προστασία της εργασίας και της ζωής ως κόστος.

Το έγκλημα των Τεμπών δε θα συγκαλυφθεί.

Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, ζωή με σύγχρονα δικαιώματα, ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας.

----------

 

Αλληλεγγύη για Όλους

Συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση 16/3

Όλες και Όλοι στη Γενική Απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και στις κινητοποιήσεις των συνδικάτων.

Διαδηλώνουμε απέναντι στις καταστροφικές πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη που οδήγησαν στην πρωτοφανή τραγωδία στα Τέμπη. Απαιτούμε να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη και να αποδοθούν οι ευθύνες ως ελάχιστη υποχρέωση απέναντι στους συνανθρώπους μας που χάθηκαν τόσο άδικα. 

Στηρίζουμε τον αγώνα των συνδικάτων για να μαθευτεί όλη η αλήθεια για την τραγωδία και να μπει τέλος στις πολιτικές που οδηγούν στην πλήρη υποβάθμιση των συγκοινωνιών, της ασφάλειας, των εργασιακών σχέσεων και συνολικά των δημόσιων αγαθών. 

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους στον σιδηρόδρομο και τα σωματεία τους που πρωτοστατούν στην απεργιακή κινητοποίηση στο Σύνταγμα την Πέμπτη 16/3. Οι εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο μήνες τώρα προειδοποιούσαν για την πλήρη διάλυση και τους κινδύνους που υπήρχαν και σήμερα βρίσκονται σε συνεχείς απεργιακές κινητοποιήσεις διεκδικώντας ασφάλεια στους σιδηρόδρομους και προστασία των εργαζομένων και ολόκληρης της κοινωνίας: 

Συμμετέχουμε και καλούμε όλους τους συμπολίτες μας στη Λέσβο την Πέμπτη 16 Μαρτίου στη Πλατεία Σαπφούς και ώρα 11:30 π.μ.

 

--

Την κήρυξη 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης για την Πέμπτη, 16 Μαρτίου, αποφάσισαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Συγκεκριμένα, η ΓΣΕΕ αναφέρει σε ανακοίνωσή της τα εξής:

"Γιατί; Ποιοι; Πώς;

Η χώρα μας βιώνει μέρες πένθους, μετά το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, που κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 57 ανθρώπους, επί το πλείστον νέα παιδιά. Η εθνική τραγωδία στα Τέμπη έχει συγκλονίσει τους πάντες. Παιδιά, νέους, μεγάλους. Διαδηλώσεις, μηνύματα σε τοίχους, σε αυλές σχολείων, σε αίθουσες πανεπιστημίων έχουν κατακλύσει τη χώρα ολόκληρη. Ο καθένας, αλλά και όλοι μαζί, θέλουμε να εκφράσουμε με τον δικό μας τρόπο τη διαχρονική μας απογοήτευση για όσα δεν έγιναν, μα πάνω απ' όλα την οργή γι' αυτό που συνέβη στα Τέμπη.

Για τους εργαζόμενους όλης της χώρας, η διερεύνηση σε βάθος και η απόδοση ευθυνών, καθώς και η λήψη μέτρων, για να μη ξαναθρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές, αποτελεί κεντρικό αίτημα της κοινωνίας και βρίσκεται στο επίκεντρο της απεργιακής μας κινητοποίησης.

Η αδιαφάνεια, η συγκάλυψη, η μετάθεση ευθυνών και οι τυχόν καθυστερήσεις, δεν θα επιτρέψουμε να οδηγήσουν στη λήθη. Απαιτούμε να διερευνηθούν σε όλο το εύρος οι αιτίες του δυστυχήματος και να αποκαλυφθούν οι υπεύθυνοι. Οι κομματικές και εκλογικές σκοπιμότητες δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν αιτία εύκολων καταλογισμών και ανταλλαγής κατηγοριών.

Για τη Συνομοσπονδία, τα βασικά τρία ερωτήματα που θα πρέπει να απαντηθούν άμεσα είναι τα εξής:

Γιατί φτάσαμε σε αυτή την τραγωδία; Ποιοι ευθύνονται; Πώς δεν θα συμβεί ποτέ ξανά;

Οι νεκροί συνάδελφοί μας σιδηροδρομικοί, θύματα και αυτοί της ανείπωτης τραγωδίας, με τον θάνατό τους, όχι μόνο αποκαλύπτουν όλα όσα επιμελώς κάποιοι απέκρυπταν διαχρονικά, δηλαδή τις ευθύνες των κυβερνήσεων και τη συστηματική υπονόμευση των σιδηροδρομικών υποδομών, αλλά φέρνουν στο φως και το μακάβριο άθροισμα του μακρύ καταλόγου των νεκρών εργαζομένων που απώλεσαν τη ζωή τους σε εργατικά δυστυχήματα τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας.

Την ίδια στιγμή, μετά τη σχεδόν 13ετή κρίση, η εργασία έχει υποστεί τα πάνδεινα: μειώσεις μισθών, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων και αποδόμηση του εργατικού δικαίου, περιορισμό των μισθωτών που απολαμβάνουν συλλογική προστασία και, κυρίως, ανεργία, που ειδικά στους νέους έχουμε το θλιβερό προνόμιο να είμαστε οι πρωταθλητές στην Ευρώπη. Αυτά τα νέα παιδιά που χάθηκαν στα Τέμπη, είναι τα παιδιά της κρίσης. Αρχικά, δημοσιονομικής και μετέπειτα πανδημικής, ενεργειακής και, τώρα, της κρίσης κόστους ζωής.

Ο σιδηρόδρομος εξακολουθεί να είναι ένα μεταφορικό μέσο με εξόχως ταξικά χαρακτηριστικά. Επί το πλείστον, εξυπηρετεί τις μετακινήσεις των εργαζομένων, της νεολαίας, των φτωχών ανθρώπων, με τα χαμηλά ή και ανύπαρκτα εισοδήματα.

Η πολιτεία, αν μη τι άλλο, οφείλει να διασφαλίσει τα στοιχειώδη. Ασφάλεια στις μετακινήσεις και ποιότητα υπηρεσιών.

Πανελλαδικό κεντρικό συλλογικό αίτημα είναι:

- Οι υπηρεσίες μεταφοράς ανθρώπων είναι ζωτικό κοινωνικό αγαθό.

- Οφείλουν να υπηρετούν το κοινωνικό σύνολο με ασφάλεια, με σεβασμό της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων τους".

Παράλληλα, η ΓΣΕΕ απαιτεί και διεκδικεί για τους εργαζόμενους στις μεταφορές και το επιβατικό κοινό τα ακόλουθα:

1. 'Αμεσα και σε βάθος απόδοση ευθυνών για την τραγωδία των Τεμπών.

2. Σύγχρονες, ασφαλείς και φθηνές συγκοινωνιακές μεταφορές.

3. Μέτρα αυστηρού ελέγχου των κανόνων ασφαλείας.

4. Συνευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας για την τήρηση των μέτρων ασφαλείας.

5. 'Αμεση επαναλειτουργία με αποκατάσταση της σιδηροδρομικής υποδομής και λήψη μέτρων για την ασφαλή αναδρομολόγηση των αρτηριακών και εμπορικών αμαξοστοιχιών.

6. Ολοκλήρωση των έργων εκσυγχρονισμού συστήματος τηλεδιοίκησης και δευτεροβάθμιου ελέγχου.

7. Αυστηρή τήρηση της νομοθεσίας για την υγεία και την ασφάλεια στις μεταφορές.

8. 'Αμεση εφαρμογή ευρωπαϊκών προτύπων ασφαλείας.

"Όλες οι ζωές μετράνε" τονίζει η ΓΣΕΕ και απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2023, στην Πλατεία Συντάγματος, στις 11 π.μ..".

 

Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ:

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, σύμφωνα με την εξουσιοδότηση που έλαβε από το Γενικό Συμβούλιο, "αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης Πανδημοσιοϋπαλληλικής Πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης για την Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2023, ενώνοντας τη φωνή των δημοσίων υπαλλήλων με αυτή των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα για να απαιτήσουμε με τη ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ:

· να έρθουν στην επιφάνεια οι πραγματικοί ένοχοι του εγκλήματος των Τεμπών και να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπαίτιους.


· να σταματήσει η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, της εμπορευματοποίησης και της λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, να σταματήσει να αντιμετωπίζεται η προστασία της εργασίας και της ζωής ως κόστος.

Το έγκλημα των Τεμπών δε θα συγκαλυφθεί.

Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, ζωή με σύγχρονα δικαιώματα, ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας".

---

 

 

Σημείωση:

Τις επόμενος ημέρες θα αναρτηθούν σ΄ αυτό το άρθρο όλες οι ανακοινώσεις φορέων - σωματείων της Λέσβου

Μοιράσου το άρθρο!