Κοινωνία

29/06/2022 - 21:36

Νόμιμη η περιφορά του ταύρου - Επιστολή λίγες ημέρες πριν το μεγάλο πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής

Δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή από το 

ΓΕΩΡΓΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΛΕΣΒΟΥ «Η ΠΡΟΟΔΟΣ» :

 

Το Γεωργικό Σωματείο Αγίας Παρασκευής «Η ΠΡΟΟΔΟΣ», αποτελεί αναγνωρισμένο Σωματείο με έτος ίδρυσης το 1915, και έδρα την Αγία Παρασκευή Λέσβου. Από το έτος 1774 και κάθε χρόνο έως σήμερα διοργανώνει το γνωστό  σε όλη την Ελλάδα ως  το «ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ» στη μνήμη του θαυματουργού Αγίου Χαραλάμπους. 

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το πρώτο σαββατοκύριακο του  Ιουλίου θα διεξαχθούν οι θρησκευτικές πανηγυρικές εκδηλώσεις προς τιμή του Αγίου Χαραλάμπους.

Έπειτα από πολλά χρόνια, κατά τα οποία, το Σωματείο μας, και γενικότερα η κοινωνία της δημοτικής κοινότητας Αγίας Παρασκευής, έχει συκοφαντηθεί  με ψευδείς  & ανυπόστατες  κατηγορίες  για δήθεν βασανισμό ζώου κατά τη περιφορά του ταύρου, στα πλαίσια της διεξαγωγής του εν λόγω θρησκευτικού εθίμου, οι οποίες ουδέποτε αποδείχθηκαν και για το λόγο αυτό  η δικαιοσύνη μας έχει απαλλάξει επανειλημμένα,  είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε πως έπειτα από τη ψήφιση του Νόμου 4830/2021, άρθρο 23 παρ. 2, επιτρέπεται και επισήμως η περιφορά του ταύρου, για το λόγο αυτό  έχουμε λάβει όλες τις απαραίτητες άδειες, και έχουμε πράξει ότι απαιτεί ο νόμος για την ευζωία του ζώου, όπως πιστοποιεί η αρμόδια κτηνιατρική αρχή,  κάθε φορά.

Για το Σωματείο μας, πρωταρχικό μέλημα αποτελεί η φροντίδα και η ευζωία κάθε ζώου, σε αντίθεση με όσα αβάσιμα και αόριστα αναφέρουν κατά καιρούς, ορισμένοι οι οποίοι, δεν έχουν τη παραμικρή ιδέα, τι εν τοις πράγμασι είναι η ευζωία ενός ζώου, με αποτέλεσμα να συγχέουν  γεγονότα, καταστάσεις και να δημιουργούν λανθασμένες εντυπώσεις, ικανοποιώντας τις ιδεοληψίες τους και επηρεάζοντας αρνητικά τη κοινή γνώμη.

Πλέον, με το Νόμο 4830/2021, επιτρέπεται η περιφορά του μοσχαριού παρουσία κτηνιάτρου που πιστοποιεί την ευζωία του, όπως συνέβαινε στη περίπτωση μας όλα αυτά τα χρόνια, κάτι που παραθέσαμε  κατά τη δημόσια διαβούλευση του Νόμου στις νομοπαρασκευαστικές επιτροπές, αναλυτικά και εμπεριστατωμένα  με αποτέλεσμα τη ψήφισή του.

Συνεπώς, τη φετινή χρονιά, και με βάση τα προαναφερθέντα, σας καλούμε να μην δημοσιευθεί καμία συκοφαντική ή αρνητική αναφορά στην ιστοσελίδα σας και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που διαθέτετε,  σχετικά με την περιφορά του ταύρου, και γενικότερα για τις θρησκευτικές πανηγυρικές εκδηλώσεις προς τιμή του Αγίου Χαραλάμπους, καθότι μέσω του παρόντος, σας δηλώνουμε πως σε αυτή τη περίπτωση επιφυλασσόμαστε να ασκήσουμε κάθε νόμιμο δικαίωμα μας, ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης. 

 

Για οποιαδήποτε πληροφορία και διευκρίνιση μπορείτε να απευθυνθείτε στο νομικό μας σύμβουλο κ. Δημήτριο Ζουμπίλη.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

  Ο Πρόεδρος

  Παναγιώτης Μ. Μακρογιάννης

 

 

---------

 

d

 

x

 

Μοιράσου το άρθρο!