Κοινωνία

21/05/2012 - 13:18

Νοσοκομείο Μυτιλήνης ώρα μηδέν

Σε οριακή κατάσταση το Βοστάνειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, λόγω των σοβαρών ελλείψεων σε ιατρικά υλικά. «Ότι τελειώνουν αυτά αντικαθίσταται αργά ή προσπαθούμε να τα καλύπτουμε ενδονοσοκομειακά μεταξύ των κλινικών. Η κατάσταση είναι οριακή. Η πρακτική αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο», αναφέρει ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Δημοσθένης Ανδρεάδης.

Στο κόκκινο έχουν φτάσει και τα αποθέματα των αντιδραστηρίων, των καθετήρων, των ουροσυλλεκτών καθώς και άλλων ιατρικών υλικών με ορισμένα από αυτά να μη φτάνουν ούτε μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Πρόβλημα παρουσιάστηκε και με την αμοιβή του συνεργείου καθαριότητας, με αποτέλεσμα να μην του καταβληθούν τα οφειλόμενα χρήματα του τρέχοντος μηνός. Εντωμεταξύ σειρά συναντήσεων με τον Υπηρεσιακό Υπουργό Υγείας και με άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες είχε σήμερα ο Διοικητής του νοσοκομείου Δημήτρης Κατσιφαράκης προκειμένου να βρεθεί λύση. Μιλώντας στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ο κ. Κατσιφαράκης τόνισε: «πήραμε τη διαβεβαίωση ότι την επόμενη Τετάρτη θα εκταμιευθούν από το υπουργείο 900.000€ για το νοσοκομείο για να πληρωθεί το προσωπικό καθαριότητας και οι προμηθευτές. Ταυτόχρονα πραγματοποιήθηκαν και επαφές με άλλους διοικητές νοσοκομείων προκειμένου άμεσα να μας εφοδιάσουν με το αναγκαίο υλικό που θα χρειαστούμε τις επόμενες μέρες.»

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Στρατής Κλεάνθης δήλωσε: «Έχουμε σοβαρό πρόβλημα. Διαχειριζόμαστε μια δύσκολη κατάσταση και θέλει προσεκτική διάθεση των λιγοστών πόρων που έχουμε για να αποφύγουμε τα χειρότερα.» Ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Δημοσθένης Ανδρεάδης είπε: «Όπως και στα υπόλοιπα νοσοκομεία της χώρας έτσι και στο δικό μας η κατάσταση είναι οριακή. Καθημερινά οι γιατροί ερχόμαστε αντιμέτωποι με καταστάσεις που δεν μας επιτρέπουν να αφοσιωθούμε στη δουλειά μας, και λύνουμε συνεχώς προβλήματα. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής των μνημονίων. Αυτά είναι η κατάληξη όταν προτεραιότητα έχουν οι απαιτήσεις των δανειστών και όχι οι ανάγκες για την υγεία.»

Ηλίας Μαραβάς/ ΕΡΑ Αιγαίου

Μοιράσου το άρθρο!