Κοινωνία

03/03/2021 - 11:50

Νυχτερινά εθνικιστικά συνθήματα επέβαλε ο Υπολοχαγός στο στρατόπεδο «Μαρινέλλη»

Επιστολή από στρατόπεδο «Μαρινέλλη» στη Λέσβο 2 Μαρ 2021 | 07:10

Στις 28/2, σε συνέχεια των προηγούμενων περιστατικών εμετικών ρατσιστικών φαινομένων, που είχαν αναφερθεί, γίναμε ξανά μάρτυρες, αυτή τη φορά σε αλυτρωτικό – εθνικιστικό σύνθημα.

Συγκεκριμένα, πηγαίνοντας για το βραδινό, ο υπολοχαγός που μας συνόδευε ξεκίνησε να φωνάζει συνθήματα για να τον ακολουθήσουμε, ανάμεσα στα οποία ήταν: «Ήταν ένα καράβι, ένα αρματαγωγό, από το Βόλο σάλπαρε να σπείρει πανικό. Πάει παραλία, στην Μικρά Ασία, να σπείρει φλόγες και φωτιά σε όλη την Τουρκία».

Εθνικιστικά τέτοια συνθήματα, φουντώνουν το μίσος και την έχθρα αναμεταξύ του ελληνικού και του τουρκικού λαού, με τον οποίο δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε. Και τους δύο λαούς μας εκμεταλλεύονται σκληρά οι ντόπιοι επιχειρηματικοί όμιλοι, καπιταλιστές, που αξιοποιούν το μίσος τους ενός λαού για τον άλλο, προκειμένου να μην στρέφουν τα «πυρά» τους απέναντι στον πραγματικό υπεύθυνο.

 

Τέτοια περιστατικά είναι στο χέρι του κάθε φαντάρου να καταγγέλλονται, να αναδεικνύεται το μοναδικό συμφέρον του λαού, που είναι η πραγματική ειρήνη και συνεργασία των λαών, μακριά από λογικές «συνδιαχείρισης», που αν γίνουν, θα γίνουν προκειμένου να πλουτίσουν περαιτέρω τα ντόπια ελληνικά, αλλά και τούρκικα μονοπώλια, ενώ η ένταση και οι τουρκικές παραβιάσεις δεν εγγυάται κανείς, πως δεν θα οξυνθούν σε άλλο χρόνο.

 

Φαντάρος που υπηρετεί σε μονάδα Τεθωρακισμένων, στο στρατόπεδο «Μαρινέλλη» στην Καλλονή

Μοιράσου το άρθρο!