Κοινωνία

05/06/2020 - 16:20

Ο βόθρος της Μυτιλήνης για ένα κινητό...

Από χθες στα social media και κυρίως στο facebook κυκλοφορεί βίντεο στο οποίο γυναίκα πρόσφυγας (ή μετανάστης για όσους έχουν θέμα) φωνάζει και χτυπιέται στην είσοδο καταστήματος στο κέντρο της Μυτιλήνης.

Η ανάρτηση του βίντεο συνοδεύεται με κείμενο ότι δήθεν η γυναίκα πήγε να κλέψει κινητό τηλέφωνο από το κατάστημα και την έπιασε επ' αυτοφώρω ο ιδιοκτήτης του καταστήματος. Το βίντεο υποστηρίζει λοιπόν ότι η γυναίκα προσπαθεί με το ψεύτικο κλάμα της και την λιποθυμία της να αποφύγει την σύλληψή και τις συνέπειες του νόμου. Κάτω από το βίντεο ένας οχετός από υβριστικά σχόλια που ξεπερνούν κάθε όριο.

Σταδιακά όμως η ιστορία με την κλοπή άρχισε να καταρρέει... νέα σχόλια και στοιχεία ήρθαν στην επιφάνεια!

Τώρα λοιπόν η ιστορία γνωρίζει νέα αναπαραγωγή με φωτογραφίες της γυναίκας και σύμφωνα με το κείμενο (που συνοδεύει τις φωτογραφίες)  η γυναίκα με δική της ευθύνη κατέστρεψε το κινητό που αγόρασε από το συγκεκριμένο κατάστημα και έχει το παράλογο αίτημα να ζητάει πίσω τα χρήματά της. Η γυναίκα εμφανίζεται ως παράλογη που λιποθυμάει σκόπιμα και με αυτό τον τρόπο προσπαθεί να πείσει και να εκβιάσει τον καταστηματάρχη να της δώσει πίσω τα χρήματα. Ασφαλώς και οι σχολιαστές δεν χάνουν την ευκαιρία να ξεδιπλώσουν ξανά και ξανά το ρατσιστικό τους ταλέντο.

Τι πραγματικά έχει συμβεί: η γυναίκα αγόρασε ένα φθηνό μεταχειρισμένο κινητό και στη συνέχεια το επέστρεψε καθώς δεν λειτουργούσε. Ο καταστηματάρχης υποστηρίζει ότι χάλασε με ευθύνη της γυναίκας ενώ η γυναίκα υποστηρίζει  ότι ήταν εξ' αρχής χαλασμένο. Αυτή η απλή διένεξη ανάμεσα σε μια επιχείρηση και σε ένα καταναλωτή (που συμβαίνει πολλές φορές) έδωσε τροφή σ' αυτούς που επιδιώκουν και επιθυμούν να τρέφονται με το ρατσιστικό λόγο.  Άνοιξε ο βόθρός... Το ποιος έχει δίκιο ο καταστηματάρχης ή η γυναίκα είναι κάτι που δεν θα το κρίνουμε εμείς. Για το θέμα υπάρχουν οι αρμόδιες αρχές...

Αυτό πάντως που με σιγουριά μπορούμε να πούμε είναι η αγανάκτηση της γυναίκας και η απεγνωσμένη προσπάθεια να βρει το δίκιο της. 

Το περιστατικό έληξε με την παρέμβαση της Αστυνομίας καθώς είχαν συγκεντρωθεί και ομοεθνείς της γυναίκας και πλήθος κόσμου. Η γυναίκα τελικά μετέβη στο τμήμα για να δώσει εξηγήσεις και ενδεχομένως να καταθέσει μήνυση κατά του καταστηματάρχη. 

Ασφαλώς αν στη θέση της γυναίκας ήταν μια Ελληνίδα ή ένας Έλληνας θα ήταν μια αδιάφορη ιστορία χωρίς βίντεο χωρίς φωτογραφίες χωρίς σχόλια στο facebook. 

Μοιράσου το άρθρο!