Κοινωνία

18/04/2011 - 13:33

Ο Δημήτρης Βουνάτσος με τους Μυτιληνιούς της Βόρειας Ελλάδας

Με την ευκαιρία της παραμονής του στη Θεσσαλονίκη όπου συμμετείχε ως εκπρόσωπος του Δήμου Λέσβου στη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ιαματικών Πηγών Ελλάδας την Παρασκευή 15 Απριλίου 2011, ο Δήμαρχος Λέσβου Δημήτρης Φωκίων Βουνάτσος παρέστη σε κοινή σύσκεψη των Διοικητικών Συμβουλίων της Παλλεσβιακής Ένωσης Θεσσαλονίκης, του Συλλόγου Μυτιληναίων Καβάλας και του Συλλόγου Μυτιληναίων Δράμας που πραγματοποιήθηκε στο εντευκτήριο της Παλλεσβιακής Ένωσης Θεσσαλονίκης.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τις Διοικήσεις των Συλλόγων των συμπατριωτών μας για τις δράσεις και ενέργειες της νέας Δημοτικής Αρχής το διάστημα των πρώτων τρεισήμισι μηνών της θητείας της για την αντιμετώπιση των δυσβάσταχτων προβλημάτων του ενός και μόνο πλέον Δήμου Λέσβου, του μεγαλύτερου της Ελληνικής επικράτειας σε έκταση, μετά την κατάργηση –συγχώνευση των δεκατριών προϋφιστάμενων Δήμων μέχρι τις 31-12-2010, σε θεσμικό-οικονομικό- διοικητικό επίπεδο καθώς και αυτό της συλλογής και μεταφοράς των απορριμμάτων καθώς και των λοιπών της σκληρής καθημερινότητας.

Ο κ. Βουνάτσος τόνισε ότι στόχοι της πολιτικής του νέου Δήμου Λέσβου μέσα στο 2011 είναι η θεσμική, διοικητική, οικονομική ανασυγκρότηση του Δήμου στους προαναφερόμενους τομείς, ώστε να μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά ο Δήμος-τέρας που κατασκεύασε ο «Καλλικράτης» με τελικό στόχο την πραγματοποίηση δημοψηφίσματος σε εύθετο χρόνο για την τελική μορφή μιας λειτουργικής και αποτελεσματικής Πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης στο νησί μας προς όφελος τελικά της ανάπτυξης του νησιού μας και της παροχής όλων των αναγκαίων υπηρεσιών προς τους συμπατριώτες μας, όπως υποσχέθηκε προεκλογικά.

Ο Δήμαρχος Λέσβου απάντησε στις ερωτήσεις και στα αιτήματα των παριστάμενων και ζήτησε την ενεργητική σύνδεση και συνεργασία των συλλόγων αυτών και γενικότερα της Λεσβιακής Διασποράς καθώς και των υπολοίπων τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό και υποσχέθηκε την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας προς αυτούς για την επιτέλεση των σκοπών της καταστατικής λειτουργίας τους  στην προβολή του πολιτισμού του νησιού μας στους τόπους έδρες τους αφενός, αλλά και στην υποβοήθηση εκ μέρους τους με τις προτάσεις τους προς τη νέα Δημοτική Αρχή για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του νησιού μας, εντός του πλαισίου των αρμοδιοτήτων της Πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης Λέσβου, βεβαίως. Προς την κατεύθυνση αυτή ο Δήμαρχος επεσήμανε ότι έχει διορίσει Αντιδήμαρχο επιφορτισμένο με την αρμοδιότητα σύνδεσης με τους αποδήμους Λεσβίους, αποδίδοντας ξεχωριστή σημασία στον τομέα αυτό, την κα Ταξιαρχούλα Πνακά με την οποία μπορούν να επικοινωνούν.

Στη συνάντηση παρέστησαν εκ μέρους της Παλλεσβιακής Ένωσης Θεσσαλονίκης ο Πρόεδρος Παναγιώτης Κουτλής, δικηγόρος, ο Αντιπρόεδρος Νίκος Παρούτης, ο Γραμματέας Βασίλης Λαγουτάρης, ο ταμίας Δημήτρης Μαυρουδής, τα μέλη του Δ.Σ. Κώστας Σαράντου, Ρίτσα Δημάκη, Μιχάλης Κρητικός και Παναγιώτης Τσαγκάρης καθώς και τα μέλη της Ένωσης Ευστράτιος Χατζηράλλης, Μιχάλης Στουκίδης, Κυριακή Τσαγκάρη και Φώτης Αγιασώτης. Από το Σύλλογο Μυτιληναίων Καβάλας παραβρέθηκε ο Πρόεδρος Παναγιώτης Μαργαρίτης, πολιτικός μηχανικός, και από το Σύλλογο Μυτιληναίων Δράμας η Πρόεδρος Πηνελόπη Καρέκου, συμβολαιογράφος.

Το Σάββατο 16 Απριλίου το βράδυ το Δ.Σ. της Παλλεσβιακής Ένωσης Θεσσαλονίκης παρέθεσε δείπνο προς τιμήν του Δημάρχου Λέσβου σε γνωστή Μυτιληνιά ταβέρνα της Θεσσαλονίκης.

Μοιράσου το άρθρο!