Κοινωνία

28/11/2014 - 08:35

Ο ΕΝΦΙΑ στην ουρά, η απεργία στις καφετέριες.... Γράφει ο ΕΡΜΗΣ

Χ

αμός έγινε χτες στις Τράπεζες. Ήταν βλέπετε ημέρα συντάξεων και ο κόσμος πλημύρισε τις τράπεζες ενώ στάθηκε σε ουρές ακόμα και στα ΑΤΜ. Τα οποία βεβαίως από κάποια στιγμή  και μετά ξέμειναν από ρευστό!
 Χτες όμως ήταν και μέρα απεργίας, σύμφωνα τουλάχιστον με την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ. Θα μου πείτε και τι έγινε; Πήρε κανείς χαμπάρι;  Στις συγκεντρώσεις πήραν μέρος οι… συνηθισμένοι, με το ΠΑΜΕ από τη μια να ζητάει αγωνιστική ενότητα και από την άλλη να οργανώνει ξεχωριστές συγκεντρώσεις. Κερδισμένες βέβαια οι καφετέριες που χτες εκτός από τους συνταξιούχους, …φιλοξένησαν και απεργούς! Στις τράπεζες όμως το αδιαχώρητο ήταν μέχρι που έκλεισαν οι πόρτες με τον κόσμο να διαμαρτύρεται για τις ουρές. Αλλά από την άλλη αγόγγυστα να πληρώνει τον ΕΝΦΙΑ και τις άλλες υποχρεώσεις. Το βράδυ στον καναπέ «ο κόσμος» θα …ρουφήξει τα δελτία ειδήσεων των 8 παρακολουθώντας τις εναγώνιες προσπάθειες της κυβέρνησης να τα βρει με την τρόικα. Με τον  Πρετεντέρη στο παράθυρο να μας το παίζει αντιμνημονιακός όταν την περίοδο 2010-2012 μας είχε αλλάξει τα φώτα με τις μνημονιακές του τοποθετήσεις.
Τελικά είμαστε στη γωνιά. Δεν ξέρω αν κάτι θ΄ αλλάξει για τη πορεία της χώρας αυτής. Κάποιοι εναποθέτουν τις ελπίδες τους στον ΣΥΡΙΖΑ. Μακάρι νάναι τόσο απλή η λύση.  Κάποιοι άλλοι, οι περισσότεροι μπορώ να πω,  απελπισμένοι παρακολουθούν  απλώς τις εξελίξεις με το φόβο μη χάσουν δουλειές και συντάξεις. Και η απορία του κόσμο απλή. Γιατί μετά από πέντε χρόνια κρίσης βαδίζουμε ακόμη στην άκρη του γκρεμού; Δεν μπορώ να δώσω απάντηση αλλά το χειρότερο είναι άλλο. Ότι δεν βλέπω και διέξοδο.
 Ο σώζων εαυτόν σωθήτω……
ΕΡΜΗΣ

Μοιράσου το άρθρο!