Κοινωνία

08/03/2016 - 11:20

Ο Μαχντί βρήκε και πάλι τους γονείς του....τον θεωρούσαν πνιγμένο οι γονείς του στο ταξίδι προς τη Λέσβο

Έ

νας δεκάχρονος πρόσφυγας ο Μαχντί ενώθηκε και πάλι σήμερα με την οικογένεια του στο Ανόβερο, μετά από ένα χρόνο αφότου είχε χαθεί και ενώ οι γονείς του είχαν αρχίσει πλέον να συνηθίζουν την ιδέα ότι είναι νεκρός.

Το παιδί είχε αποχωριστεί από τους γονείς του τον Ιανουάριο του 2015, όταν η οικογένεια του που έφυγε από το Αφγανιστάν, περίμενε με άλλους πολλούς για μία βάρκα που θα τους μετέφερε από τα τουρκικά παράλια στη Λέσβο.

Μέσα στο πλήθος ο 10χρονος χάθηκε και οι γονείς του και τα αδέλφια του μάταια τον περίμεναν να επιστρέψει.

Καθώς κατά τη διάρκεια της διέλευσης υπήρξαν και ναυάγια με βάρκες που βούλιαξαν, οι γονείς του Μαχντί είχαν την εντύπωση ότι είχε πνιγεί, αφού μάλιστα επέστρεψαν στην Τουρκία για να τον αναζητήσουν, μια αναζήτηση που αποδείχτηκε μάταιη. Στη συνέχεια έφυγαν για τη Γερμανία και τώρα ένα χρόνο μετά έμαθαν ότι ο γιός τους είναι ζωντανός και είχε μεταβεί στην Ελβετία με μια άλλη οικογένεια προσφύγων.

Για την επανένωση του παιδιού με την οικογένεια του φρόντισε, όπως γράφει το Spiegel, μια εθελόντρια του Ερυθρού Σταυρού, που αναζήτησε τους γονείς του.

Ο Μαχντί μετέβη με αεροσκάφος στο Ανόβερο, όπου τον περίμεναν οι δικοί και πλέον αναμένεται να γραφτεί στο σχολείο της περιοχής αλλά και στην ποδοσφαιρική ομάδα. «Είμαι πολύ χαρούμενος και είμαι ευτυχής που μπορώ να δω τους γονείς μου», είπε ο Μαχντί μετά την προσγείωση. «Το συναίσθημα είναι απερίγραπτο," είπε η μητέρα του. «Ο χρόνος αυτός ήταν για εμάς πολύ δύσκολος», τόνισε ο πατέρας του.

 

Πηγή: www.lifo.gr

Μοιράσου το άρθρο!