Κοινωνία

03/01/2012 - 13:32

O πρώτος "πελαργός" στη Λέσβο...ήρθε από την Αλβανία

Γ

ράφει: Χρηστίδου Βαγγελιώ/εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ

Η 25χρονη Μιγκένα Ιντρίτζι, με τον υγιέστατο γιο της και την πεθερά της, χτες, στο δωμάτιό της στο Βοστάνειο

Χτες  02/01/2012  γεννήθηκε το πρώτο μωρό για το 2012, από αλλοδαπή που ήρθε στη Μυτιλήνη για να γεννήσει κοντά στον άντρα της 

Από την Αλβανία ταξίδεψε φέτος ο… πελαργός, για να φέρει το πρώτο μωρό του νέου έτους στη Μυτιλήνη. Το «γουρλίδικο» αγοράκι, που γεννήθηκε χτες το πρωί στο Βοστάνειο, έχει φέρει επιπλέον χαμόγελα στην οικογένειά του, ενώ τόσο το ίδιο, όσο και η 25χρονη μητέρα του, χαίρουν άκρας υγείας.

Υγιέστατο και με βάρος 3,270 κιλά, γεννήθηκε χτες το πρωί στη Λέσβο το πρώτο μωρό για το 2012. Η 25χρονη μητέρα του, Μιγκένα Ιντρίτζι, ήρθε στη Μυτιλήνη από την Αλβανία προκειμένου να γεννήσει, αφού εδώ ζει και εργάζεται ο σύζυγός της, Κλοντιάν.
Η εισαγωγή της μέλλουσας μητέρας στο Νοσοκομείο έγινε το βράδυ της Κυριακής, ενώ ο τοκετός ξεκίνησε χτες Δευτέρα, στις 8 το πρωί. Το υγιέστατο αγοράκι έφερε στον κόσμο η ειδικευόμενη μαία Ελένη Χριστοδουλοπούλου, παρουσία της γιατρού Σοφίας Απανωζίδου. Σύμφωνα με την κ. Χριστοδουλοπούλου, όλα κύλησαν ομαλά, ενώ το μωρό ήρθε στον κόσμο στις 10:13, μετά από έναν απόλυτα φυσιολογικό τοκετό.

«Πολύ ευτυχισμένη…»
Αν και ταλαιπωρημένη ακόμη από τη διαδικασία, η νεαρή μητέρα μάς υποδέχτηκε χτες στο δωμάτιό της, όπου της κρατούσαν συντροφιά μέλη της οικογένειάς της. Δίπλα της, στο ειδικό καροτσάκι και τυλιγμένο με μια ζεστή κουβέρτα, βρισκόταν το νεογέννητο αγοράκι της, που ήταν και το πρώτο που έφερε στον κόσμο.
«Νιώθω πολύ κουρασμένη, αλλά και πολύ ευτυχισμένη», μας είπε η ίδια, χωρίς όμως να θέλει ούτε να… ακούσει για δεύτερο παιδί, μετά την ταλαιπωρία της γέννας.
Όσο για το εάν σκέφτεται να έρθει μόνιμα στη Μυτιλήνη, η απάντηση ήταν διφορούμενη: «Στην Αλβανία είναι καλά, αλλά δεν έχει δουλειές. Δυστυχώς, τώρα, ούτε στην Ελλάδα υπάρχουν δουλειές…»

Δεύτερο αγοράκι δύο ώρες μετά
Δύο μόλις ώρες μετά την πρώτη γέννα τού 2012, στο Βοστάνειο ήρθε στον κόσμο και ένα ελληνόπουλο, πάλι αγοράκι, οι γονείς του οποίου κατοικούν στο Σκόπελο της Γέρας. Η γέννα για την 30χρονη μητέρα του, Ελένη Ψαρρού, ήταν λίγο πιο δύσκολη. Η ίδια υποβλήθηκε σε καισαρική, ενώ το αγοράκι της γεννήθηκε στις 12.25΄, έχοντας βάρος 3,900 κιλά.
Τόσο το μωρό όσο και η μητέρα χαίρουν άκρας υγείας.
 

Οι άλλες πρωτιές τού 2012

Ο πρώτος ασθενής που κλήθηκε να μεταφέρει το ΕΚΑΒ το 2012, ήταν μια ηλικιωμένη κυρία που αντιμετώπιζε παθολογικό πρόβλημα. Η κλήση έφθασε στο τηλεφωνικό κέντρο τού ΕΚΑΒ 13 λεπτά μετά την αλλαγή του χρόνου, δηλαδή στις 00.13΄ της 1ης Ιανουαρίου.
Η πρώτη κλήση που δέχθηκε το «100» ήταν στις 2:15 το πρωί της Πρωτοχρονιάς, από συναγερμό της Μητρόπολης Μυτιλήνης. Στις 5:35 το πρωί ενημερώθηκε το τηλεφωνικό κέντρο της Αστυνομίας για επεισόδιο στη διασταύρωση των οδών Βοστάνη και Βαλαωρίτου στη Μυτιλήνη. Φαίνεται, όμως, ότι ήταν ήσσονος σημασίας ζήτημα, καθώς όταν έφθασε εκεί το περιπολικό διαπίστωσε ότι το συμβάν είχε ήδη λήξει.
Το πρώτο πλοίο που μπήκε στο λιμάνι της Μυτιλήνης ήταν το «Ταξιάρχης» τής ΝΕΛ, στις 3:00 το πρωί, προερχόμενο από τη Χίο. Το πλοίο εκτελούσε το δρομολόγιο της άγονης γραμμής που συνδέει τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με τη βόρειο Ελλάδα.

Μοιράσου το άρθρο!