Κοινωνία

29/08/2018 - 22:07

Ο βοσκός και ... η διακοπή ρεύματος στη Λέσβο

Τ

ην έντονη ανησυχία των κατοίκων και των καταστηματαρχών του νησιού, προκάλεσε χθες στις 4:30 το απόγευμα, διακοπή ρεύματος διάρκειας μίας ώρας περίπου και σε άλλες περιοχές περισσότερο, που σημειώθηκε σε ολόκληρο το νησί. Η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε στις 5:30 το απόγευμα και έκτοτε δεν παρατηρήθηκε κάποια δυσλειτουργία.
Σύμφωνα με τον Διευθυντή του εργοστασίου της ΔΕΗ Αντ. Κατσάνη, αιτία για το ωριαίο αυτό μπλακ άουτ, ήταν η πτώση κεραυνού σε στύλο της ΔΕΗ που βρίσκεται έξω από το εργοστάσιο, στην Επάνω Σκάλα.

«Ο κεραυνός έπεσε σε στύλο της ΔΕΗ, όπου διασταυρώνονται δύο μεγάλες γραμμές ηλεκτροδότησης του υποσταθμού Μυτιλήνης, οι γραμμές 23 και 33. Ο λόγος πρόκλησης μπλακ άουτ, είναι ότι ο συγκεκριμένος στύλος βρίσκεται ακριβώς έξω από το εργοστάσιο της Επάνω Σκάλας. Το γεγονός αυτό και η μικρή απόσταση μεταξύ στύλου και σταθμού παραγωγής ρεύματος, αναγνωρίστηκε από το εργοστάσιο της ΔΕΗ ως σοβαρό σφάλμα, με αποτέλεσμα να σταματήσει η  λειτουργία του. Αμέσως μετά την πτώση του κεραυνού και προκειμένου να καταλάβουμε τι ακριβώς έχει συμβεί, βγήκαμε έξω και ελέγξαμε περιμετρικά την περιοχή. Ένας βοσκός, μας ανέφερε ότι είδε τον κεραυνό να πέφτει πάνω στο στύλο και τότε αντιληφθήκαμε τι ακριβώς συνέβη και πού είναι το πρόβλημα. Ευτυχώς, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα επιδιορθώθηκε το πρόβλημα και δώσαμε και πάλι ρεύμα σε όλο το νησί. Θέλω να επισημάνω ότι η διακοπή δεν οφείλεται σε καμία περίπτωση σε ζημιά ή βλάβη του εργοστασίου, παρά μόνο στο συγκεκριμένο γεγονός, που ήταν τυχαίο. Αν για παράδειγμα, ο στύλος ήταν μερικά χιλιόμετρα μακριά από τη μονάδα, τότε δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα και καμία συνέπεια».

 

εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ

Μοιράσου το άρθρο!