Κοινωνία

09/12/2011 - 11:47

Οδηγίες από το ΠΕΚ : πως να μην πληρώσετε το χαράτσι

Η διοίκηση του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου από την πρώτη στιγμή μπήκε μπροστά και κάλεσε το λεσβιακό λαό στην οργανωμένη άρνηση πληρωμής των χαρατσιών και σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ, όπου απαιτήσαμε να μην κοπεί σε κανένα το ρεύμα. Το συγκεκριμένο χαράτσι της ΔΕΗ πέρα από το ότι είναι απαράδεκτο και αντιλαϊκό, συνδέει και την πληρωμή του με τη διακοπή ηλεκτροδότησης.

Το ρεύμα είναι απαραίτητο κοινωνικό αγαθό και δεν έχουν το δικαίωμα να κάνουν εκβιασμούς στο λαό, απειλώντας να του το στερήσουν. Δεν έχουμε-δεν θέλουμε και αρνούμαστε να πληρώσουμε τα χαράτσια τους. Ενημερώνουμε τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, όλο το Λεσβιακό Λαό, κανείς μας να μην πληρώσει το χαράτσι. Πληρώνουμε τον υπόλοιπο λογαριασμό ρεύμα και τέλη υπέρ δήμων και ΕΡΤ, μέσω ΑΤΜ, ή πληρωμή μέσω ΚΑΣ στα μηχανήματα που βρίσκονται μέσα στις τράπεζες ALPHA BANK, EUROBANK, ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ και στα κισέ των τραπεζών που δέχονται να παραλάβουν, μόνο τον λογαριασμό ΔΕΗ και των δημοτικών τελών. Στη συνέχεια το απόκομμα της συναλλαγής με την τράπεζα και τη φωτοτυπία του λογαριασμού της ΔΕΗ, μαζί με μια γραπτή δήλωσή μας ό,τι με το ποσό που πληρώσαμε θέλουμε να καλυφθεί μόνο η αξία του ρεύματος και των τελών και όχι το ΧΑΡΑΤΣΙ, θα τα κοινοποιήσει η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου στη ΔΕΗ, μέσω Δικαστικού Επιμελητή. Καλούμε τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες στην κατεύθυνση, μαζικά και οργανωμένα να αντιδράσουμε, να αναπτυχθεί το ταχύτερο δυνατόν ένα ταξικά προσανατολισμένο κίνημα, που θα συσπειρώσει το λαϊκό κόσμο να μην εφαρμοστούν τελικά οι αντιλαϊκές ρυθμίσεις και οι διακοπές ρεύματος.

Στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου, οδός Δαβάκη και Βαλαωρίτου συμπληρώνονται και συγκεντρώνονται οι γραπτές δηλώσεις: Καθημερινά ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ από 8 το πρωί έως 2 το μεσημέρι και από 5 το απόγευμα έως 8 το βράδυ ΤΗΛΕΦΩΝΑ 22510-28861-22734.

Μοιράσου το άρθρο!