Κοινωνία

19/06/2012 - 07:56

Οι Δανοί στηρίζουν το Πλωμάρι με έναν μοναδικό τρόπο. - Dania Fonden.

Οι Δανοί  ήταν ανέκαθεν θερμοί υποστηρικτές του Πλωμαρίου. Άλλωστε αυτό αποδικνύεται από τους πολλούς πλέον μόνιμους κατοίκους Δανικής υπηκοότητας, οι οποίοι έχουν αγοράσει δικά τους σπίτια στο Πλωμάρι, Παλαιοχώρι, Πλαγία και γενικά στην γύρω περιοχή. Οι περισσότεροι από αυτούς διαμένουν μόνιμα, η περνάνε τις διακοπές τους στο Πλωμάρι. Λάτρεις του ήλιου, της θάλασσας, της γραφικής περιοχής και της ησυχίας, μιλάνε με τα καλύτερα για το Πλωμάρι και τους ντόπιους. Μάλιστα πολλοί από αυτούς παροτρύνουν γνωστούς και φίλους να επισκεφτούν το Πλωμάρι στις διακοπές τους.

Οι επί σειρά δεκαετιών επισκέπτες, ή μόνιμοι κάτοικοι πλέον, μας εξέπληξαν φέτος με μία αναπάντεχη κίνηση, ως ένδειξη φιλίας και εκτίμησης που τρέφουν για τον τόπο. Με δική τους πρωτοβουλία λοιπόν δημιούργησαν ένα ίδρυμα για να βοηθήσουν νέους από το Πλωμάρι που θα ήθελαν να κάνουν ένα βήμα πιο πέρα με τις σπουδές τους. Δείτε τι γράφει το παρακάτω φυλλάδιο σε τρεις γλώσσες. Δανικά - Αγγλικά και Ελληνικά.

Κάντε κλικ για μεγέθυνση. Σκοπός Δημιούργησαν το ίδρυμα (Δανία) με σκοπό να βοηθήσει τους νέους Έλληνες από το Πλωμάρι και την Ευρύτερη Περιοχή του για μια καλύτερη εκπαίδευση. Υποστήριξη  Με την οικονομική στήριξη θα εξασφαλίσει δεκάμηνη διαμονή και σπουδές στην Δανία για δύο νέους Έλληνες. Παράλληλα το υποστηρικτικό μέλος θα λαμβάνει ενημερωτικό δελτίο του ιδρύματος 4 φορές ετησίως και θα προσκληθεί στην συγκέντρωση των μελών του ιδρύματος. Το ίδρυμα  προσφέρει διαμονή και σπουδές 10 μηνών στην Δανία είτε στο γυμνάσιο, είτε στο εμπορικό σχολείο η πανεπιστήμιο. Θα καλύψει όλα τα έξοδα της διαμονής, και γι αυτό το λόγο ξεκίνησε την συγκέντρωση χρημάτων για το σκοπό αυτό. Ο καθένας μπορεί να γίνει υποστηρικτικό μέλος του ιδρύματος με την προσφορά των 375 Dkk (Δανικών κορώνων) η αλλιώς 50€ ετησίως. Εγγραφή  μπορεί να γίνει στέλνοντας email στην Inger Marie Thomsen στην ηλεκτρονική διεύθυνση pidyhrthomsen@gmail.com όπου και μπορείτε να ρωτήσετε περισσότερες πληροφορίες για το παραπάνω θέμα. Οι ιδρυτές δηλώνουν τα παρακάτω. Οι περισσότεροι από εμάς είμαστε παθιασμένοι με το Πλωμάρι της Λέσβου, αλλά και ο καθένας μπορεί να συμμετάσχει. Εάν εσύ θέλεις να προσφέρεις βοήθεια στους Έλληνες που επιθυμούν να προχωρήσουν στην ζωή τους, αλλά δεν έχουν την δυνατότητα  σε αυτούς τους καιρούς της κρίσης, μην διστάσεις να εγγραφείς και να προσφέρεις την δωρεά σου στην οργάνωση υποστήριξης του Ιδρύματος Δανία.

Άρθρο: Ερμής Περρής/ plomarionline.com

Μοιράσου το άρθρο!