Κοινωνία

18/02/2013 - 15:03

Οι εθελοντές σώζουν και τους απόρους του Δήμου Λέσβου!

Οι εθελοντές σώζουν και τους απόρους του Δήμου Λέσβου!

&n

bsp;

 
SOS για τους απόρους του Δήμου Λέσβου εξέπεμψε η Αντιδήμαρχος, κ. Αντωνέλλη, τη σίτιση των οποίων αναλαμβάνει προσωρινά το «Χωριό του Όλοι μαζί».
Τα πολλαπλά προβλήματα που είχε επισημάνει η ιστοσελίδα μας λόγω της ασυνεννοησίας που επικρατούσε επί εβδομάδες μεταξύ των δημοτικών συμβούλων για την εκλογή προεδρείου ήρθαν για άλλη μια φορά στο προσκήνιο με θύμα… τους απόρους του Δήμου Λέσβου.
Λόγω των γνωστών γεγονότων περί της (μη) εκλογής Προέδρου που είχε σαν αποτέλεσμα τη μη έγκαιρη ψήφιση του προϋπολογισμού και συνεπώς της διεκπεραίωσης όλων των νομίμων ενεργειών προκειμένου να προκηρυχθεί  νέος - αν και η μελέτη είναι έτοιμη από τον Νοέμβριο- διακόπηκε προσωρινά η σίτιση των απόρων. Για το λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Αναστασίας Αντωνέλη με εκπροσώπους της εθελοντικής ομάδας «το Χωριό του Όλοι Μαζί» με σκοπό την συνεργασία για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
 
Ειδικότερα, μετά τους μετανάστες, η γραφειοκρατική διαδικασία για την αποχώρησή τους από την περιοχή μας καθυστερούσε για πρακτικούς λόγους και άνωθεν εντολές που λάμβαναν οι τοπικές Αρχές, οι δεκάδες εθελοντικές οργανώσεις που απαρτίζουν το «Χωριό του Όλοι μαζί» δέχτηκαν να αναλάβουν τη σίτιση των απόρων. Συγκεκριμένα ανέλαβαν για αύριο και μεθαύριο την παροχή 40 μερίδων ημερησίως, με σκοπό την σίτιση των δικαιούχων. Παράλληλα, συμφωνήθηκε η συλλογή εκ μέρους τους τροφίμων και με την βοήθεια των μαγείρων των Παιδικών Σταθμών, να παρασκευαστούν τα γεύματα για όσες μέρες καταστεί δυνατόν, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.
Η κ. Αντωνέλλη δήλωσε σχετικά: «Θεωρώ υποχρέωσή μου να ευχαριστήσω τους Εθελοντές του “Χωριού του Όλοι Μαζί”, καθώς επίσης και το προσωπικό των Παιδικών Σταθμών της πόλης της Μυτιλήνης για την συγκινητική προσφορά βοήθειας προς στους συνανθρώπους μας, που έχουν ανάγκη το αυτονόητο: ένα πιάτο φαγητό. Κάνω όμως έκκληση σε φορείς και συλλόγους, λόγω του ότι δεν είναι προβλέψιμος ακριβώς ο χρόνος που θα απαιτηθεί για την ολοκλήρωση όλων των νομίμων ενεργειών προκειμένου να αποκατασταθεί η δωρεάν σίτιση, και ζητώ την βοήθειά τους». 
Πιο συγκεκριμένα, όσοι θέλουν να βοηθήσουν, απαιτείται χορηγία 40 μερίδων  καθημερινά. Όσοι επιθυμούν να συνδράμουν μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα: 22510-40640 και 6945901281.
 

Μοιράσου το άρθρο!