Κοινωνία

24/07/2012 - 20:00

Οι γονείς χαρίζουν στους Βουλευτές της Λέσβου ένα βίντεο... θα ξυπνήσουν;

mg alt="" class="aligncenter size-full wp-image-41108" height="279" src="http://agrorama.files.wordpress.com/2012/04/krisi-paidi.jpg" title="krisi paidi" width="367" /> Κύριε Βογιατζή, κύριε Ζερδελή, κύριε Σηφουνάκη (η αναφορά των ονομάτων σας, θα γίνεται από μέρους μας πάντοτε αλφαβητικά) ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΗΤΑΝ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ Η ΟΠΟΙΑ ΖΗΤΑΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ (ΑΠΟ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ) ΤΗΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΩΝ ΤΡΟΦΕΙΩΝ ΟΤΑΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ ΜΕΙΩΣΗ ΑΥΤΩΝ....ΑΝ ΟΧΙ ΣΥΓΚΡΑΤΗΣΗ ΣΤΑ ΠΕΡΣΙΝΑ ΕΠΙΠΕΔΑ.

 

 

Άποψή μας είναι πως η επίμονη δική σας παρέμβαση προς την κεντρική εξουσία, για επίδοση ειδικής οικονομικής ενίσχυσης προς το Δήμο Λέσβου για τους σκοπούς λειτουργίας των παιδικών του σταθμών, είναι αυτήν την πολύ δύσκολη περίοδο, ακόμα περισσότερο αναγκαία. Η διασφάλιση της άρτιας λειτουργίας των σταθμών εγγυάται την ομαλή κοινωνική ένταξη των παιδιών μας. Στα χωριά της Λέσβου όπου θα λειτουργήσουν Παιδικοί Σταθμοί: Ερεσός, Αγία Παρασκευή, Καλλονή ,Πέτρα, Σκόπελος, Παπάδος, Πάμφιλα, Μόρια, Πολιχνίτο, Πλωμάρι, οι γονείς μόλις ενημερώθηκαν για τις αυξήσεις των τροφείων που θα ισχύσουν από το Σεπτέμβριο, δήλωσαν πως ουσιαστικά εκβιάζονται να διαγράψουν <<οικιοθελώς>> τα παιδιά τους από τους Παιδικούς Σταθμούς των χωριών. Το ίδιο θα πράξουν αρκετοί γονείς και από τη Μυτιλήνη, στην οποία την επόμενη σχολική χρονιά θα λειτουργήσει ένας Παιδικός Σταθμός λιγότερος. (Η έναρξη λειτουργίας του Παιδικού Σταθμού Μόριας για πρώτη φορά φέτος το Σεπτέμβριο, είναι αναγκαία ενέργεια από πλευράς Νομικού Προσώπου του Δήμου για να μην απαιτηθεί η επιστροφή των χρημάτων που δαπανήθηκαν από κοινοτικούς πόρους για την οικοδόμησή του). Έτσι λοιπόν ένας μεγάλος αριθμός των Παιδικών Σταθμών θα κλείσει πολύ σύντομα, με εικονική ευθύνη των γονέων, οι οποίοι δε θα εγγράφουν πλέον τα παιδιά τους στους Σταθμούς. Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες, σε αγαστή συνεργασία με τη διοίκηση του Νομικού προσώπου "Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Προστασίας" Δήμου Λέσβου, υποστηρίζοντας την απρόσκοπτη λειτουργία όλων των Παιδικών Σταθμών Δήμου Λέσβου, με τροφεία τα οποία να είναι εφικτό να καταβληθούν από τους γονείς.

 

Η Οργανωτική Επιτροπή της Κίνησης Γονέων & Κηδεμόνων Βρεφών και Παιδιών Λέσβου Ρούσσα Ειρήνη, Κουτλή Σοφία, Δελόγκου Μαρία, Σαντή Αγγελική, Χρόνη Αγγελική, Μαλλίδου Ειρήνη, Καραβία Πηγή, Γκίκα Έφη, Τσαχάκη Μαρούσα, Μυκονιάτης Ιωάννης, Κατώγιας Σταύρος, Φραγκουλάκης Ευάγγελος

Μοιράσου το άρθρο!