Κοινωνία

06/03/2013 - 17:51

Οι γυναίκες του Μανταμάδου για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Οι γυναίκες του Μανταμάδου για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

    Γυναίκες του Μανταμάδου,  Γυναίκες του καθημερινού μόχθουΣυναγωνίστριες στην πάλη για ζωή με δικαιώματα, στη μάχη για την  απελευθέρωση από τα δεσμά της εκμετάλλευσης και την οικοδόμηση μιας κοινωνίας απαλλαγμένης από κάθε κοινωνική ανισότητα.

Ο Σύλλογος Γυναικών Μανταμάδου με αφορμή την 8η Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας” σας απευθύνει θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό .

     Η 8η Μάρτη εμπνέει και καθοδηγεί μέχρι σήμερα τους αγώνες των γυναικών και μας δείχνει το δρόμο της αγωνιστικής διεκδίκησης όλων αυτών που μας ανήκουν και που μας στερούν .

     Οι αγωνίστριες εργάτριες στη Νέα Υόρκη  μας έχουν αποδείξει ότι τίποτα δεν χαρίζεται αλλά καταχτιέται με αγώνα.

     Η ρίζα της γυναικείας ανισοτιμίας είναι ταξική και η καπιταλιστική κρίση την οξύνει ακόμη  περισσότερο. Είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε τα πράγματα, αρκεί να πιστέψουμε στη δύναμή μας.

     Αρνούμαστε  να κλειστούμε στα σπίτια μας και στο καβούκι μας ανακυκλώνοντας την απογοήτευση και τη μοιρολατρία

    Αρνούμαστε  να συμβιβαστούμε με μια ζωή χωρίς δικαιώματα,  χωρίς δουλειά, χωρίς ρεύμα, χωρίς θέρμανση, χωρίς ψωμί στο τραπέζι, χωρίς γιατρούς και φάρμακα, χωρίς σχολειά για τα παιδιά μας, χωρίς προοπτική για τις νέες και τους νέους των λαϊκών οικογενειών.

    Στην πρωτοφανή επίθεση που δεχόμαστε, συνεχίζουμε τον αγώνα μας, με ψηλά το κεφάλι, άφοβα και οργανωμένα αντιστεκόμαστε. Δεν είμαστε μόνες μας. Έχουμε την Κοινωνική Συμμαχία, τις δυνάμεις αντίστασης, αντεπίθεσης και ταξικής σύγκρουσης που εντάσσονται στο ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ, την ΟΓΕ, το ΜΑΣ και δίνουν καθημερινά τη μάχη κόντρα στις πολιτικές που μας εξαθλιώνουν.

    Σας καλούμε  να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας  για την ανατροπή του εκμεταλλευτικού συστήματος και την οικοδόμηση μιας κοινωνίας που στο επίκεντρό της θα έχει τις σύγχρονες ανάγκες όλων των εργαζομένων, αντρών και γυναικών. Δεν έχουμε άλλη επιλογή.

 

……………………………………………………………………………………………………………………

 

Πρόσκληση

 

Τιμούμε την 8η Μάρτη Παγκόσμια Ημέρα της Εργαζόμενης Γυναίκας

Την Παρασκευή 8 του Μάρτη συμμετέχουμε με το ΠΑΜΕ,  με τους Συλλόγους Γυναικών της ΟΓΕ, τους αγροτικούς συλλόγους - ΠΑΣΥ,  με την ΠΑΣΕΒΕ και το μέτωπο αγώνα σπουδαστών (ΜΑΣ) στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν  στη Μυτιλήνη στην  πλατεία Σαπφούς στις 6.30 το απόγευμα.

Την Κυριακή 10 του Μάρτη, διοργανώνουμε εκδήλωση αφιερωμένη στην«Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη Μηχανή τ’ Αγιού (Πολύκεντρο Μανταμάδου) στις 7.00 μ.μ.                                                                 

Μοιράσου το άρθρο!