Κοινωνία

29/05/2014 - 05:39

Οι Ναυτοπρόσκοποι της Μυτιλήνης στην Αιολίδα Γη

 

ΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΩΝ ΚΥΔΩΝΙΩΝ

ΜΟΝΟΗΜΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ

ΣΤΟ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟ ΑΙΒΑΛΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΟΣΧΟΝΗΣΙ

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ 95 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΘΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΔΙΝΟΥ

Το 3ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Μυτιλήνης στα πλαίσια των εκδηλώσεων τιμής και μνήμης των 95 χρόνων από τη θυσία των προσκόπων του... Αϊδινίου διοργανώνει το ερχόμενο Σαββάτο 31 Μαΐου προσκυνηματική μονοήμερη εκδρομή στο Μικρασιατικό Αϊβαλή και στο Μοσχονήσι.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο Αίβαλή και το Μοσχονήσι θα γνωρίσουμε τους ναούς, τα σχολεία και τα ιδρύματα των δυο πόλεων, θα περπατήσουμε στα σοκάκια, θα αγγίξουμε τον πολιτισμό της Μικρασιατικής Αιολίδας γης.

Στην εκδρομή μπορούν να πάρουν μέρος ενήλικες βαθμοφόροι, φίλοι της Προσκοπικής Κίνησης αλλά και ανήλικα μέλη της Κίνησης εφόσον συνοδεύονται από γονείς ή κηδεμόνες τους.

Η μετακίνηση προς και από το Αϊβαλή θα γίνει με το πλοίο της γραμμής Μυτιλήνη – Αϊβαλή στις 8.30 το πρωί του Σαββάτου 31 Μαΐου. Προκειμένου δε να μετακινηθούμε ενιαία οι κρατήσεις εισιτηρίων να γίνει μέσω του πρακτορείου «Mytilene Tours» Κουντουριώτου 87 στην Προκυμαία (δίπλα από το φαρμακείο Ζερδελή) τηλέφωνο 22510 54261.

Η επιστροφή στη Μυτιλήνη θα γίνει περί τις 8 το απόγευμα της ίδιας μέρας.

Όσοι επιθυμούν να παραμείνουν στο Αϊβαλή και να επιστρέψουν την Κυριακή το απόγευμα μπορούν να το δηλώσουν στο πρακτορείο στο οποίο θα γίνει και κράτηση δωματίου σε ξενοδοχείο.

 

Φωτογραφία:

Μια από τις τρεις προσκοπικές ομάδες των Κυδωνιών (Αϊβαλή) που λειτούργησαν στην αντικρινή στη Μυτιλήνη πόλη, στο διάστημα 1919-1922

Μοιράσου το άρθρο!